Adaśko Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Jakie zapachy stosujecie w swoich autach? Ja u siebie ostatnio miałem Ambi Pur - Pacific Air. Pytam, ponieważ czasem przechodząc obok innych aut (nie tylko tych nowszych) czuć fajny zapach z wnętrza, ale jakoś nie miałem okazji zapytać co to za zapach. Zastanawiałem się, czy to efekt samego zapachu, czy coś innego... Piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błasiu Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Staram sie uzywac jednego zapachu, zwykle sa to jakies za 3-5 zl. Ladnie pachna jak sa nowe, potem w aucie juz tylko smierdzi. Nie wiem jak jest z tymi Ambi Pur, pewnie sa ladne ale nie ladnie wygladaja w samochodzie. Znacie jakis sposób zeby pozbyc sie takiego specyficznego zapachu w samochodzie? chciałbym troche odswiezyc swoje wnetrze. Slyszałem ze dobry na to jest ozon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armog Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Adaśko, sam sobie odpowiedziałeś - tak ładnie pachnie "Nowsze Autko" :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Armog - Nie przesadzaj Nowsze autka mogą pachnąć nowością :) a to o czym myślę, to jest raczej na 100% jakiś zapach lub odświeżacz, tylko nie wiem jaki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismel Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ja co 2-3 tygodnie klasyczną czarną choinkę "black classic" zawieszam na lusterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Chociaż czuć te "choinki"? Bo nie stosowałem ich jeszcze ale chyba się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 czuc ale okolo tygodnia tylko, no moze dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 jasne, że najładniej pachnie nowe autko, dlatego są zapachy "new car" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 ja czesto uzywalem ambi pur antynikotynowy i powiem ze nawet nawet. DOpiero od jakiegos czasu uzywam choinki o zapachu Wanilia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Zakupiłem dzisiaj i zastosowałem [glow=red:42d2212294]Wurth Quick-Fresh[/glow:42d2212294] (do usuwania zanieczyszczeń z kanałów wentylacyjnych i klimatyzacji oraz usuwania nieprzyjemnego zapachu z wnętrz kabiny samochodwej)... Jakiś efekt powinien być odczuwalny, a jeśli chodzi o zapachy, to tym razem wypróbuję choinkę black classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallski Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ja zwykle używałem AmbiPur'a, głównie z tego względu że bardzo długo pachną. W dodatku można sobie regulować "moc zapachu", zwykle jeździłem na minimalnym, a jak się wjechało w jakieś tereny o nieprzyjemnym zapachu dawałem na maxa Są dość drogie, ale ja zawsze brałem ja za punkty programów partnerskich na stacjach benzynowych 8-) Obecnie używam choinek WunderBaum, z tego względu że kupuję je w hurcie i są na prawdę tanie :) Rada - taka choinka nie powinna kosztować więcej niż 4zł, w Castoramie sprzedawają się za 6! :-/ Ja testuję wszystkie zapachy po kolei, miałem już m.in. zielone jabłuszko, jabłko i cynamon, ale najbardziej przypadły mi do gustu Black Classic i Energy. Niestety, tak jak koledzy piszą - trwałość tych zapachów jest dość krótka - tydzień, do dwóch. Aha, i nie radzę na dzień dobry wyciągać całego zapachu z opakowania, bo przez pierwsze godziny nie da się w aucie wytrzymać, a po kilku dniach nic nie czuć. Zresztą na opakowaniu jest instrukcja - wyciągać po 1cm raz na tydzień ;-) Pozdrawiam rafallski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ja osobiście używam Ambi Pur waniliowego i dodatkowo z tyłu mam podwieszony także waniliowy odświeżacz żelowy (taki w kształcie rybki). I mam w autku przyjemy zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 A ja, od czasu do czasu, szczególnie przy dłuższych trasach, zapalę sobie fajkę w której jest tytoń o aromacie waniliowo rodzynkowym. Też ładnie pachnie i mi to odpowiada. Jeśli jednak ktoś z forumowiczów ma coś przeciw paleniu, informuję, że to moje auto i jak nie chce nie musi do niego wsiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 mjq - kiedyś widziałem taki zapach żelowy (w kształcie listka) u kolegi we Fiacie CC i wg mnie był o wiele trwalszy niż taki papierowy - tutaj moja prośba masz szansę gdzieś takie cudeńka kupić i podesłać, bo u mnie nigdzie takiego czegoś nie ma, same papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ja mam jakis marketowy z wiatraczkiem ktory sie wciska w kratke nawiewu i inny marketowy na lancuszku ktory wyglada jak alufelga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi