macv6 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Wczoraj mi padła poduszka, lecz po drodze do domu wpadłem do miejscowego szpeca upewnić się czy moje domysły są prawdziwe. Okazało się, że tak - padła środkowa poduszka pod silnikiem. On sie patrzył gdzieś w okolicach sondy lambda, może mi ktoś powiedzieć gdzie to się dokładnie znajduje? :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Wpisz na forum w szukajce poduszka silnika znajdziesz tam wiele przydatnych informacji,a w watku "drgająca gałka zmiany biegów" nawet fotkę tego magicznego przedmiotu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Przepraszam za ten wątek, co dla których może wydac się śmieszny, ale miałem problem ze zlokalizowaniem tego elementu więc napisałem. Juz znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekok Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a ja mam pytanko, czy wymiana poduszki silnika lewej (siedząc wewnątrz samochodu) jest problematyczna? czy potrzebne są jakies specjalistyczne narzędzia? i czy można to zrobić samemu i jeśli tak to co trzeba zrobić mniej wiecej, z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Odkręcasz osłonę silnika. Podstawiasz lewarek w odpowiednie miejsce tak aby silnik nie spadł i aby nie uszkodzić karteru. Odkręcasz poduszkę kluczem (możesz podnieść troszkę silnik) wyciągasz poduszkę i potem wkładasz nową. przykręcasz i opuszczasz lewarek. Do odkręcenia poduszki klucz 17 lub 19 (nie pamiętam) U mnie najlepiej sprawdza się nasadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekok Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 aha. dzięki wielkie. tak jak przypuszczałem ale wolałem się upewnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi