kubek149 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 witam serdecznie! mam nadzieje ze ktoś mi wyjasni co sie dzieje. mianowicie świece na 2 i 4 cylindrze liczac od strony lewej do prawej sa okopcone, zaolejone, z nagarem w środku i jeszcze czasem potrafi peknąć izolator. pozostałe 2 swiece są ok, jasno żółte bez nagarów. świece wymieniam w takim przypadku, ale sprawa powraca po 3 tys km. świece, przewody, kopułka+palec sa nowe. zawory regulowane jakies 10 tys km wczesniej. autko z instalacja gazową. po przegazowaniu widac ze pobiera olej ale da sie z tym zyc. dodatkowy problem to taki ze lekko drzy na biegu jałowym a po wiekszym nagrzaniu podczas pracy migaja kontroli ładowania rezerwy i smarowania, silnik dostaje wtedy wiekszych wibracji. mam juz dosyc drygajacego samochodu. czyzby zle wyregulowane zawoy? prosze o pomoc megankowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 A przypadkiem cewka juz nie zaczyna dogorywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek149 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 w tym silniku jest 1 cewka. wiec czemu 2 i 4 cylinder? moze to uszczelniacze zaworowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 jeżeli masz opcje pożyczenia cewki to bym sprawdził jednak czy tu nie leży problem. Naprawde w MIPHI jest tylko jedna cewka? Nawet w sportingu mam 2.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek149 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 tak 1 cewa + rozdzielacz na 4 cylindry. wiec troche odpada... poza tym nie ma probl z odpalaniem czy na benz czy na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi