mareks 1234 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 (edytowane) Czy ktoś z Was ma problem z dokręcaniem śrub przy oryginalnych felgach aluminiowych Renault '16. Koła dokręcane są w wulkanizacji momentem 130 Nm. W zeszłym roku się poluzowały, w tym roku to samo. Używam oryginalnych śrub. W poprzednich Renówkach zawsze miałem oddzielne śruby do stalówek i do alu (pływające). Teraz używam tych samych do obu rodzajów felg (wulkanizator powiedział, że to śruby uniwersalne). A jednak cos nie gra, śruby się odkręcają, po ich solidnym dokręceniu (pewnie powyżej 130 Nm, po ostatnim odkręceniu po wymianie 3 tygodnie temu opon) dziś mechanik miał problem z kolei z ich odkręceniem (złamał klucz). Czy w takiej sytuacji powinienem używać innych śrub do alufelg? Edytowane 24 Maja 2022 przez mareks 1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 W lagunie 2 używałem tych samych śrub. Tak samo używam teraz w megane. stalowe 16 i alu 17 fabryczne. W Renault 19 miałem problem co prawda się nie odkręcały ale odkręcić alusy to był koszmar. Nie odkręcalne podczas kapcia na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi