DrNO Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 przyłóż język do cewki i poproś kumpla, żeby zakręcił silnikiem... jak szczypie to jest OK. nie... a tak serio! raczej się da, ale najłatwiej zrobić tak: jak silnik źle pali, odpiąć jedną fajkę ze świecy, jak zacznie lepiej działać lub będzie tak samo, to znaczy, że cewka daje za małe napięcie, cewka ma problem z zasilaniem, kable WN do wymiany. EDIT: Ja być tempy użytkownik dizla, ja nie znać bendzyn. Przepraszać :) Poniżej dobre słowa kolegi co wiedzieć ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 w 16V nie ma kabli WN, ale zaproponowana procedura sprawdzenia da dobry wynik tyle że nie odpinamy fajki od świecy a wypinamy zasilanie cewki - jeżeli nie ma żadnej różnicy w pracy silnika to masz winowajce. Byli na forum też tacy co twierdzili że po wyjęciu uszkodzonej cewki widać na niej ślady przebić - nie wiem nie sprawdzałem ale może.. :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 ja mam jeszcze jedno pytanie, oddałem auto do mechanika, okazało się że cewka padła (sagem) czy jest jakaś inna godna polecenia firma, którą mógłbym zastąpić sagem'a ? bo okazało się że w sklepie mają tylko sagem'y :) Silnik to 1.6 8v Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 DrNO, :) art, hmm za to ja nie do końca wiem jak jest w 8V ale w 16V sagem'y też są do bani - i tu polecamy denso ew beru :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 beru chyba nie ma na 8v , tylko 16 ;/ to popatrzę za tymi innymi :) muszę wymienić parę,tak ? nie może być tak że jedna sagem druga jakaś inna? a i jeszcze jedno gdzie dorwać te denso ? bo chyba ciężko będzie ;/ dzięki za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 W sprzedam chyba ktoś miał megi na części ew zawsze jest allegro. Możesz wymienić jedną jak druga zacznie szwankować to dopiero wtedy bym ją wymieniał. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerk Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Witam, dopiero dzisiaj znalazłem czas i zabrałem Megi na badanie komputerowe. Pan mechanik zdiagnozował - 2 i 3 cewka do wymiany (wypadanie zapłonu czy coś takiego). Pytam o cenę - 630 zł, no to ładnie podziękowałem i się z tamtąd szybko zabrałem. Jutro może będę miał cewki i mam nadzieje, że problem się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 qwerk, ja za cewki beru płaciłem na allegro 70zł? za szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerk Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 no właśnie do 100 zł można spokojnie kupić beru, także ich cena mnie po prostu wpieniła i uciekłem od nich :) za tą kasę to sam sobie wymienie i to 4:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 znalazłem na alledrogo za 80zł nowe beru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerk Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 80 zł. plus wysyłka, a ja muszę wymienić to jak najszybciej i trzeba troszke "przeplacic" aby odebrac towar od ręki. No i cewki wymienione:-) autko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 smar daje sie do wewnetrznej strony tej gumy na gorze czy tam troche nizej gdzie znajduje sie taki drucik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Smar dajesz w miejscu styku ze świecą. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 czyli gdzie dokładnie i czy moge zastosowac ten smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Ten smar dajesz na cewke (w środku) tak jak by na porcelane świecy - on jest izolatorem dla prądu więc dla czerwonej strzałki mógłby odciąć Ci jeden garek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi