Piter_EK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam, dzisiaj po podjechaniu do serwisu z szybami zaskoczyło mnie pytanie sprzedającego czy chcę szybę zieloną czy fioletową?? Przypatrującej się swojej widać, że jest zielona?? Tylko teraz pytanie - dlaczego jest ona sporo tańsza od fioletowej?? Niby obydwie to oryginały stosowane przez Renault... :roll: Orientuje się ktoś o co chodzi?? A może wymieniać szybę w ASO? Mam jeszcze całe dwa miesiące gwarancji :) :) No ale niestety tego chyba nie obejmie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 fioletowa to szyba solar z dodatkowym filtrem antyrefleksyjnym zmniejszającym także nagrzewanie wnętrza i promienie UV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 ale taka szyba skutecznie "zagłusza" odbiorniki GPS, wiec jeśli korzystasz to z taką szybą sorry :) Jak wymieniać to polecam JAAN Auto Szyby, do MII solar pod czujnik deszczu (czyli full opcja) to niecałe 500zł z wymiana poniżej 600zł się da zmieścić. napisz do nich to się dowiesz dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_EK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dowiedziałem się troszkę dokładniej i okazuje się, że szyba "fioletowa" jest także innego producenta - Pilkington. Koszt takiej to 780 zł z montażem, oczywiście miejsce pod czujnik wszystko jest. Szyba taką jak mam aktualnie czyli "zielona" firmy Sec...(wyleciało mi z głowy :) ) to koszt 500 zł z montażem... Teraz nie wiem czy inwestować w tą "lepszą" i czy jest ona naprawdę lepsza...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 masz klime i umiesz o nią dbać? umiesz zaparkować auto tak, żeby Ci nie walilo słońce przez przednią szybę? to starczy Ci zielona. ja mam zieloną i nie narzekam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_EK Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 No to chyba zdecyduję się na fiolet... niestety auto stoi czasami dość długo na rozległym parkingu na którym nie ma ani kawałka osłoniętego od słońca... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 ja mam fioletową i GPS daje radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 To się zakłada matę na szybę albo staje tyłem do słońca ;-) Jak cię stać to nie widzę problemu na fiolet :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi