czester1 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witam! Wiem że ten temat był poruszany już dużo razy ale tak naprawdę nikt się dokładnie nie wypowiedział. Chodzi o to jakie radio możemy zamontować do megi żeby działał pilot oraz wyświetlacz ale bez żadnych interfejsów. Jakie macie radia w waszych autach? Ja mam megankę z 2004r i radio sony (ale nie pamiętam modelu ale wiem że wszyscy twierdzili że na pewno wszystko będzie działać bo ono jest dedykowane do renault, lecz wyświetlacz nie działa). nie chce nic kombinować i najchętniej zmieniłby radio ale na takie które na 100% będzie obsługiwało wyżej wymienione urządzenia, czy coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Nie wiem czy Ci pomogę tą odpowiedzią ale musisz wziąć jedno pod uwagę Megane II Ph I miało wyświetlacz „tuner list” a Megane II Ph II miało wyświetlacz „Update list”. Więc może być tak że radio działa z wyświetlaczem w nowych samochodach (PH II) a w poprzedniej wersji PH I nie będzie działało z wyświetlaczem. Jak będziesz szukał musisz szukać radia, które obsługuje wyświetlacz typu Tuner list czyli taki jak był a w Megane II Ph I. W nowy katalogach jeśli jest napisane że współpracuje z Renault w domyśle chodzi o wyświetlacz Update list a u Ciebie występuje Tuner list. Inną sprawą na którą musisz zwrócić uwagę to zasilanie wzmacniacza przy antenie o tym pisałem ostatnio w poście w tym dziale poszukaj i na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Wysłałem zapytanie do serwisu radyjek i dostałem taką odpowiedź: "zeby była tez funkcja wyświetlacza musi być radio CDX GT 828 Pozdrawiam" Odpowiedź dotyczy radia Tuner List w Grand Scenicu 2005r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester1 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Patrzyłem ten model i tam jest napisane że nie ma możliwości na sterowanie przy kierownicy :-( Sorry,pomyliłem się, można podłączyć pilot :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 "Witam potrzebny jest adapter ktory bedzie realizował te funkcje w cenie 350 zł radio 620 bedzie mialo tylko funkcje sterowania przy kierownicy . Natomiast zeby byloa tez funkcja wyswietlacza musi byc radio CDX GT 828 Pozdrawiam" Proszę dokładnie przeczytać odpowiedź z firmy Alcar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester1 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 No dobrze a jeżeli zrezygnuję z pilota i będę chciał podłączyć sam wyświetlacz to mam się kierować tylko tym żeby obsługiwał TUNER LIST ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Prawdopodobnie tak, ale nie jestem do końca pewny. Najlepiej wyślij zapytanie do jakiejś dobrej firmy, polecam Alcar [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJKiller Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Podepnę się, jeśli pozwolicie. Autko mam od kilku dni (i tutaj wszystkich witam), a chciałbym w nim zmienić radio, które kupiłem 2 miechy temu do poprzedniego auta. Jest to Blaupunkt Brisbane SD48. Jak wygląda sprawa obsługi w Scenicu 2005r? Chodzi mi o kierownicę i wyświetlacz, oczywiście. Pozdrawiam, Killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 a czy ktos moglby napisac czy sa jakies radia i jesli sa to konkretnie jakie ktore obsluguja wszystko w MII PHI? bo ja tez szukalem i zaden z polskich dystrybutorow mi nie mogl odpowiedziec... Wiem ze w katalogach renault byly jakies sony ale co to bylo dokladnie to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Wiem ze w katalogach renault byly jakies sony ale co to bylo dokladnie to nie wiem Sony CDX GT 828. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 i to radio podpinam bez zadnych interfejsow i innych bzdur tego typu i dziala kierownica i wyswietlacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Niestety interfejs jest potrzebny, cena około 350,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 czyli wlasciwie nie ma radia poza fabrycznym ktore by obslugiwalo wyswietlacz i kierownice samo z siebie? bo pamietam ze tamte sony z katalogu reno mialy koncowki RN i podobno byly dedykowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveo Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Tak ale to starsze modele. Obecnie wszystkie wymagają interfejsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdrac Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 ja mam zamontowany sony mex bt 2600 przez interfejs i chula wszystko pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi