Columb Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Otoz mam problem. Seryjnie mialem kola 205/55R16 i na naklejce informujacej o cisnieniu jest napisane ze cisnienie ma byc 2,3 przod i tyl w przypadku jazdy 3 osob i malego bagazu. A przy pelnym obciazeniu ma byc 2,8 przod i 2,7 tyl. Teraz mam koła 225/45R17 i naprawde nie wiem jakie ma byc prawidlowe cisnienie w tych kolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Seryjnie mialem kola 205/55R16 w tym roczniku nie występował seryjnie taki rozmiar do renault scenic, ktoś włożył sobie takie felgi i opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Columb, do jakiego autka upchnąłeś 17" fele? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Columb, zrób wszędzie 2,6 i powinno wystarczyć. Taki szeroki i niski kapeć musi mieć na naszych drogach trochę więcej ciśnienia żeby nie dobijać na dołkach (chyba że jeździsz 50 km/h :) ). A jak będzie za bardzo podskakiwał na zakrętach to zejdź np do 2,5. Najlepiej zresztą sam dobierzesz stosunek komfort/przyczepność podczas jazd próbnych. P.S. Fajnie musi gablota wyglądać na takiej feldze, ale w koleinach to Ci nie zazdroszczę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Columb Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Wiem ze Pan Robak najlepiej zna sie na temacie. Dla niego odpowiedz ze nie jest to zadna renault dlatego seryjne byly 205/55R16. Zadalem u was to pytanie bo dlugo bylem tu uzytkownikiem scenica. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 zrób wszędzie 2,6 poza tym mógłbyś zdradzić jaką furką teraz jeździsz byłoby znacznie łatwiej, wartość 2,6 będzie w miarę rozsądna jednak to już musisz dopasować do swojego stylu jazdy i ciężaru auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draugdin Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Mam podobny problem to znaczy z ciśnieniem w oponach do Renault Scenic 1.9 cDi 2001 rok. Nie pytajcie mnie co i jak bo kupiłem ten samochód już z takimi ponoć dość nietypowymi dla tego auta oponami na alufelgach - 205/50 zr przód i 205/50 r tył. Proszę o radę jakie powinno być ciśnienie w oponach. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko74 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Draugdin, nie wiem czy rozmiar 205/50 r16 jest nietypowy,w instrukcji obsługi do tego modelu Scenica jest podany taki właśnie rozmiar.Ciśnienia tam podane to: przód 2.2; tył 2.0; a przy pełnym obciążeniu 2.3 we wszystkich kołach.Ja mam wszędzie 2.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 instrukcji obsługi do tego modelu Scenica jest podany taki właśnie rozmiar jak dobrze pamiętam i nawet upewnie się to w instrukcji jest rozmiar fabryczny 195/60 R15 a ciśnienie jak najbardziej 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 rozmiar fabryczny 195/60 R15 prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi