dreq122 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Witam w moim Scenicu jak wrzucam na Piąty bieg i minie 2000 obrotów auto traci moc zapala się kontrolka. Jak zgaszę auto wyciągnę kluczyki to błąd znika, wraca moc. I tak się dzieje za każdym razem. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 No wiesz, ale szklana kula mi się potłukła i nie mam jak zobaczyć o co kaman. Może jednak napiszesz jaka kontrolka i jakie masz błędy w sterowniku silnika? W innym przypadku szkoda miejsca na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SituGS Opublikowano 5 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2024 W dniu 18.12.2023 o 19:37, dreq122 napisał(a): 2000 obrotów auto traci moc zapala się kontrolka. Jak zgaszę auto wyciągnę kluczyki to błąd znika, wraca moc. I tak się dzieje za każdym razem. Pomocy A co my, wróżki? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Jedyne co możesz zrobić to zobaczyć czy sztanga turbiny ma zakres i się porusza. Sprawdz podciśnienia, w tym zawór sterujący gruszką turbiny. Sprawdzić czy EGR się domyka i nie dusi spalinami. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Możliwe że komputer widzi złe ciśnienie doładowania i przełącza w awaryjny, lub widzi zły przepływ. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Ja tak miałem przy walniętym zaworku sterującym turbiną. (Trafic 1.9 dci) Komputer pokazywał błąd obwodu zaworu EGR - mechanik ****** chciał już wymieniać, choć to nie ma nic wspolnego. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Proponuje podłączyć CLIPa i sprawdzić parametry podczas pracy, ciśnienia doładowania rzeczywiste i żądane, przepływ, otwarcie zaworka turbiny itd..... Jesli Twój mechanik tego nie robi - zmień mechanika. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi