Rafael1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Witam, jestem świeżo po zakupie auta . Podczas skanowania przez OBD Car Scanner pokazuje 3 błędy dotyczące grzałek nurkowych od P1641 do 43. Moje pytanie gdzie te grzałki się znajdują. Znalazłem info , że w poprzedniej Megane były w lewym nadkolu ale tam widzę chyba pompę obiegową. Czy to są takie klasyczne grzałki, czy jakiś zespolony moduł? Dodałam, że Aku już skończył swoje cykle i wywala skontroluj start stop mimo iż odpala bez problemu ale wiadomo, za jakiś czas do wymiany. Jaki bezpiecznik za nie odpowiada? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 (edytowane) Oczekujesz odpowiedzi nie podając żadnych danych odnośnie swojego silnika. Masz IC wodny? Edytowane 30 Kwietnia 2025 przez carsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Hey, faktycznie, myślałem ,że widać w opisie moim. 1.5 dci ad blue 116 KM przed lift 2019 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Może i widać co szczerze mówiąc nic mi nie mówi o szczegółach silnika chociaż przy nich pracuję. Zaglądam i widzę co mam zrobić a czy to jest przedlift czy polift czy miedzylift mi raczej jest obojętne. Pytanie jest proste, czy masz IC wodny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Mam 3 chłodnice , 2 wody i klima , intercooler powietrza mam zaraz przy silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Znaczy masz grzałki pod tym intercoolerem. Bardzo paskudny dostęp. Ale przynajmniej wykręcają się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 A miałem wszystko rozebrane 2 tyg temu, pas chłodnice….Czy slaby akumulator może to powodować, lub brak połączenia z grzałkami, bezpiecznik lub coś podobnego? No i czy jazda z tym może mieć wpływ na wypalanie DPF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 13 minut temu, Rafael1912 napisał(a): No i czy jazda z tym może mieć wpływ na wypalanie DPF? Nigdy nie wiadomo co producent zaszyje w kolejnej wersji softu. Ale jak do tej pory nie spotkałem tej korelacji w Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Narazie muszę poczekać, bo aktualnie mam problem z filtrem paliwa. Kupiłem filtr Manna i po założeniu lało się z niego mocno. Mechanik kombinowałz origami i nic założył stary. Niby nie ciekło ale po kilkudziesięciu km widzę że cały mokry.. teraz nie wiem czy wymieniać obudowę czy nowy filtr tylko jaki… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 2 minuty temu, Rafael1912 napisał(a): Kupiłem filtr Manna Tu ci nie pomogę. Jak to w ASO tylko to co w oryginalnym pudełku. Ale tu jest wkład koło zbiornika i z tego dużego oringu ci ciekło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafael1912 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Za Manna lało się mocno , założył stary spowrotem i niby było sucho ale na drugi dzień widzę ze kapie. Mokre na gwincie. Filtr jest od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi