sulo Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Proszę o pomoc .Zachciało mi się testować funkcje radia.Wcisnąłem chyba 4 i 5 oraz power i się zaczęło.Wszystko działa tylko co kilka sekund w głośnikach słuchać bip.Może ktoś wie jak to wyłaczyć?Prosze o podpowiedź. Pozrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Któraś z funkcji RDS. TA, TP. Wyłącza się przyciskiem ( przytrzymując ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 A jak tą funkcję włączyć .Na panelu czołowym nie ma takiego klawisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovner Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 ... Wcisnąłem chyba 4 i 5 oraz power i się zaczęło.Wszystko działa tylko co kilka sekund w głośnikach słuchać bip.Może ktoś wie jak to wyłaczyć? ... Na ftpie jest manual do Radiosat 6000 i tam ta kombinacja klawiszy (ciekawe skąd ją znasz ) służy do konfiguracji radia gdzie określasz strefę gdzie będzie używane radio, charakterystykę dźwięku zależną od modelu auta, oraz włączenie/wyłączenie głośników. Do tego potrzeby jest kod radia. Po wciśnięciu tej kombinacji klawiszy przez dwie minuty będzie słychać bip, bip, bip potem wyświetli się text CODE i wprowadzasz kod radia i naciskasz ten klawisz z doły joya i postępujesz wg instrukcji. Dokładny opis w w/w manualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 A jak rodio cyhodzi bez kodu [ Dodano: 2008-09-19, 10:04 ] Hej wszystkim.OVNER gdzie ten manual bo nie trafiłem na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ovner Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 A jak rodio cyhodzi bez kodu A no tak że ktoś raz wpisał kod i teraz będzie radio grało do czasu, aż nie wyjmiesz akumulatora albo bezpiecznika z zasilania radia. OVNER gdzie ten manual bo nie trafiłem na niego. wystarczy odpowiednio poszukać na ftp pikura manuale do radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Po wciśnięciu klawisza 2 i 5 i włączeniu radia (po odpięciu zasilania) przechodzi ono do ustawień początkowych: strefa, model samochodu itp. Dzieje się to jednak po dwóch minutach. W tym czasie radio pika co dwie sekundy i odpięte od zasilania włącza się bez kodu. Trzeba odczekać te dwie minuty z włączonym radiem, bo tylko wtedy czas ten jest omierzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Witam ponownie.Czekam 2 minuty i radio chce kod,jednak go nie znam bo radio chodzi bez kodu nawet jak go się odepnie od zasilania to po ponownym podłączeniu nie chce kodu tylko normalnie się uruchamia i wszystko działa. Co w takiej sytuacji mogę zrobić ?Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 To ja już nic nie rozumiem. Chce to radio kod czy chodzi bez kodu? Pika tylko przy włączonym tunerze czy na CD też? Jeśli wprowadzisz kod przed ustawieniami podstawowymi (po dwóch minutach) to radyjko powinno zacząć działać poprawnie. Moje odżyło, a myślałem już, że je popsułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 19 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Radio działało bez kodu nawet po odłączeniu zasilania odrazu działało nie wołając o kod.Po wciśnięciu 2,5 i power zaczęło pikać na radiu i na cd jednak wszystko działa.Czekam 2 minuty jak pika i wtedy woła o kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 To wpis ten kod. Jak go znajeźć napisane jest w jednym z wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulo Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 To jak odczytac ten kod.Na podanych linkach nic z tego nikt tego nie ruszył.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 sulo, prawdopodobnie masz usuniety kod ( radio zostało rozkodowane ) i nawet jak go uzyskasz to radio nie zareaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Niekoniecznie. Po włączeniu z wciśniętymi klawiszami 2 i 5, radio odpala bez kodu ino pika sobie. Przestaje pikać po wbiciu kodu i już nie odlala bez niego po odpięciu zasilania. Tu jest wątek poświęcony kodom do radia. Chodzi o forum na którym trzeba ładnie poprosić o w/w kod. http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=1855&...asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi