Weol Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Hej, jeżdżę renault megane grandtour z 2010. Przebieg 205 tysięcy. Niedawno zauważyłam, że zdarza się że auto zamula na niższych biegach, obroty się zwiększają a ono powoli przyspiesza, nie wiem jak to lepiej opisać. Czasami zdarza się to kilka razy dziennie. Czasami w ogóle przez kilka dni. Mechanik chce wymienić olej w skrzyni biegów bo nie był wymieniany. Inny mówi o tym, że to może być sprzęgło. Jak myślicie, czy mieliście podobnie? Auto ma trochę lat a wymiana sprzęgła to spora kwota i zastanawiam się czy w ogóle w to iść. A może jest szansa, że to jednak nie wymiana sprzęgła jest potrzebna? Jeżeli macie jakieś wskazówki, podobne doświadczenia, to będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Nasz mechanik przebywa na urlopie, stąd szukam wsparcia tutaj. Dziękuję bardzo z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Opisałeś klasyczny objaw ślizgającego się sprzęgła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weol Opublikowano 14 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Dziekuje, a czy mozesz mi powiedzieć co zrobic w takiej sytuacji ? Oraz czy można tak jeździć do czasu naprawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Jeśli zakałdasz, że uratujesz koło zamachowe to odradzam. Jeśli zmieniasz komplet to nie ma większego znaczenia w tym momencie poza twoim bezpieczeństwem na drodze, może zaistnieć sytuacja, że będziesz chciał przyspieszyć a to się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi