condor2010 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Jestem po raz pierwszy w życiu od niedawna posiadaczem autka. Co jaki czas lub okres powinno się wymieniać wszystkie filtry i oleje w Meg I - diesel ? Pytanie dotyczy też klimy, wspomagania kierownicy i rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Wszystko już było na forum opisane. Kłania się opcja A tak w ramach przypomnienia to wymieniać należy najczęściej jak to możliwe. wszystkie filtry paliwa max co rok powietrza silnia max co rok przeciw pyłkowy max co rok oleje max co rok klimy, w razie potrzeby uzupełnienie czynnika i konserwacja układu co rok wspomagania kierownicy uzupełniasz jak brakuje a nie powinnorozrządubezpiecznie to max 90 tyś lub pięć latWymiany eksploatacyjne zależne od stopnia przebiegu auta i warunków eksploatacji. Ten temat wygaszam a więcej informacji znajdziesz na forum w istniejących tematach więc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 wszystkie filtry co 20000 dotyczy też klimy, wspomagania kierownicy Jest ok, nie ruszć rozrządu. 60000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek469 Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Olej co 15tys Filtr oleju co 15tys Filtr powietrza co 30 tys Filtr przeciwpyłowy co 30tys Filtr paliwa co 60tys Płyn hamulcowy co 120tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akkon Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wg mojej książki serwisowej: wymiana oleju - co 30 tys. lub 2 latawymiana filtru paliwa - co 60 tys. wymiana filtru powietrza - co 30 tys. pasek rozrządu - co 120 tys. lub 5 lat płyn hamulcowy - co 120 tys. lub 4 lata płyn w chłodnicy - co 120 tys. lub 4 lata Są to terminy maksymalne i w zależności od stylu jazdy, warunków i częstotliwości jazdy mogą być krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojas78 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 wspomagania kierownicy uzupełniasz jak brakuje a nie powinno a jak brakuje a nie wiem co bylo wlane wczesniej ? a z poprzednim wlascicielem nie mam kontatku. Nalezy wymienic czy jest jakis uniwersalny ktory mozna mieszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi