kazet Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Czy możliwe jest zeby opony szumiały od źle ustawionej zbieżnosci?? łozyska sa oki, opony nie wyzabkowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 jaka marka i jaki wiek opon? dobre ciśnienie masz w nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Wiec jeszcze raz...opony i łozyska są dobre.Pytam czy problemem moze byc zbieznosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 kazet, skoro opony dobre to zbieżność powinna być prawidłowa. Zbieżność ma wpływ na prowadzenie auta i nienaturalne ścieranie opon. Za szum odpowiadają opony, (ich rodzaj, wiek) łożyska, klocki i tarcze hamulcowe i czasami nawierzchnia po której jedziesz. Nawet ciche opony na porowatym asfalcie potrafią być głośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 hehe....tylko ze głośno a głosno to tez róznica przy 100km/h to ja wlasnych mysli nie słysze. Czy to koła letnie czy zimowe, czy zaloze przod na tył czy lewe na prawe. Jedno co zauwazyłem to ze przy delikatnym ruchu kierownica w prawo czy wchodzeniu w prawy zakret całkowicie to mija...cisza totalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 kazet, objawy typowe dla łożyska. Także tego z tyłu. Po zmianie obciążenia w czasie przechyłu, łożysko milknie, a szum z tylnego też potrafi się na całe auto roznieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 W takim razie mam powazny problem bo łozyska sa wymienaine jakies 2000km temu. Zawsze mi sie wydawało ze nowa rzecz sie odrazu nie psuje. A jak sobie podniose autko na podnosniku i zakrece kołami to mniej wiecej sie równo kreca i zadne nie harka trzeszczy czy jak to inaczej powiedziec , wiec dlatego lozyska odpusciłem.Czyli co mam znowu 4 sztuki wymienic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 kazet, ja u siebie w sceniolu wymieniałem tylko jedno lewy tył, (wiem że powinno się parami ale mnie nie robi to różnicy i tak sam to wymieniłem) Zdiagnozowaliśmy to dopiero gdy kumpla obeznanego z mechaniką wsadziłem na tylne siedzenie i nasłuchiwał w czasie jazdy. Właśnie w łuku w prawo było głośniej. U Ciebie to prawdopodobnie któreś na prawej stronie skoro w prawoskręcie jest cicho. Na podnośniku także wszystko cacy. Co do trwałości- ostatnio gadałem z innym kumplem (także właścicielem megany i userem z tego forum) który też niedawno łożysko wymienił i znowu jest do wymiany. Wstawił CX'a http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=53426...ighlight=#53426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi