szymi1985 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 wie ktos moze jak wyjmuje sie caly fotel kierowcy w megane coupe??? u mnie sa dziwne sruby nie wiem czym to odkrecic - nie pasuje klucz?? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
royb Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 opisz jak wyglądają śruby, jaki mają kształt fotel przymocowany jest za pomocą szyn, wydaje mi się, że jak odsuniesz fotel do końca do tyłu to z przodu na szynie wyłonią się śruby do odkręcenia, później to samo w druga stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 jesli masz napinacze pasów bezpieczenstwa to pamietaj zeby je zabezpieczyc zawleczka przed wystrzeleniem podczas wyjmowania fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi1985 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 no wlasnie w innym aucie juz wyciagalem bez problemow, fotel przesuwalem do przodu, odkrecalem 2 srubki i do tylu, kolejne 2, a tutaj nie da sie zadnego klucza dopasowac, nie wchodzi ani krzyzak ani imbus hehe jutro dodam fotki moze ktos pomoze Pozdrowka ps- fotel wyjmuje sie razem z szynami w tym modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Renie maja śruby z wpustem na klucze gwiazdkowe tzw"torx".Musisz zaopatrzyć się albo w komplet nasadek albo kluczy fajkowych 'torx".Koszt znikomy. 1. odpinasz akumulator (aby nie odpaliła poduszka lub napinacz pasów. 2. odkręcasz 2 przednie i 2 tylne śruby. 3. odłączasz przewody spod fotela :napinacz,poduszki boczne ,ogrzewanie(jak masz) 4. wyciągasz fotel i robisz co chcesz. 5. przed podłączeniem instalacji do fotela rozłącz akumulator. Nie pomylisz wtyczek bo jednoznaczne. Pozdrawiam Nie przesadzaj z tym enterem - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi1985 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 no sprobuje, tez mam torx, ale srube mam na rowno z kazdej strony z gory jest rowno nie ma zadnej wneki zeby wlozyc torx i krecic...nie wiem czy tak to zardzewialo czy co???Jest starta gora, wszystkie sruby tak wygladaja ;-) megane jest z 1996r....zobacze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Nasadka rozmiar ,a jakże ,13plus przedłużka około 15 cm.Dwie nakretki masz tuz przy progu natomiast dwie kolejne sa dostepne poprzez otwory w osłonie termicznej układu wydechowego-trzeba dobrze poszukac bo wiele osób mowi ze ich nie widzi.... Oczywiscie nie musze dodawać ze wszystko od spodu auta POstepuj dokladnie wg wskazowek chrzana49-dobrze napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi1985 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dzieki Wielkie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawwol24 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) dzięki wielkie. Nawet po latach się przydaje:) Edytowane 26 Lutego 2017 przez pawwol24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi