andrre Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Wczoraj troche chciałem przegonić megi na trsie i tak przez kilka sekund jechałem ok 170km/h po czym musiałem wyhamowac do 110. W tym samym czasi zapaliła mi się kontrolka od ABS-u i nie chce zgasnąć. Co może być powodem? Nawet nie wiem czy mam ten abs bo póki co jeszcze nigdy nie hamowałem na śliskiej nawierzchni (auto mam od 2 miesięcy) Czy trzeba zdejmować koła żeby zobaczyć te czujniki? Auto normalnie hamuje, co mogło się stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Przede wszystkim jedż na komputer jeśli to czujnik to ustalą który i w jakim kole. Wymiana nie jest trudna wystarczy podnieść samochód, zdjąć koło i bez względu czy to przód czy tył auta czujnik jest przykręcony na jednej śrubie, z przodu w górnej części zwrotnicy koła a z tyłu w okolicy tarczy nośnej hamulca, po ówczesnym rozłączeniu idącego od niego przewodu :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi