Szczawik Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam na forum! Jestem tu jak widać novy Mam takie pytanko...Co sądzicie o Megance 2.0 Rt ? Ile taki silnik pali,czy jest może bardziej podatny na awarie niz inne silniki.Oraz jak naprawić tylny central w drzwiach...drzwi tylne od kierowcy sie same nie otwieraja i nie zamykają..trzeba ręcznie...Autko dokładnie to niebieski hatchback Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 2.0 8v po mieście to około 9-15 w zależności od jazdy widzę że masz fele od clio 1.8 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 uuu to tak jak myślałem A fele były w 19cabrio ;] 15' 185 kapciochy ;P najlepsze ze to zimowki ale jakieś lipne chińskie chyba...Import CH....Ile może kosztować tylny zderzak? no i co z tym centralnym....Przeczytalem gdzieś na forum że jak się odłączy aku to immo siada....:/ w kazdym przypadku tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 felgi 15 i kapcie 185 to std dla 2.0, ja mam 195. co do spalania to mnie osobiście jeszcze nie udało się zejść poniżej 10,5 l/100km co do drzwi to albo styki nie kontaktują albo silniczek od zamka centralnego się spalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Kufa....chyba się wezme za rozebranie tapicerki z drzwi ;] Mnie przejazd 45 km. w prostej wyniósł 25zł...a moich starych nexią......40zł......jest porównanie nie? A w sprawie szerokości to to są zimówki...ale mógłbym je sprzedać i zakupić jakieś ładniejsze 15' Tylko nie wiem jakie najszersze sie tam zmieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 to co ta nexia 20 litrów pali? chyba trochę przesadziłeś z tymi 40 zł :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 jak bum cyk cyk....pieruństwo jakieś nienażarte jest...jeżeli dłuższa trasa to mniej spali...ale jak jest wiecej zakretow albo jak przyjdzie mijac cos tym cyms to nie bardzo...jednak 8V w 1.5 silniku to nie jest dobre rozwiaanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 nie uwierzę, że nexia pali 20 litrów, chyba, ze jeździsz na odcięciu na jedynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 No ale my tu nie o nexiach teraz ;] Jaki rozstaw srub jest w megance 1996r? I jakie największe felgi można wsadzić...ładnie by wyglądała na jakichś 16... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 wysil się i użyj opcji "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 dobra... Nexia to nie Renault, prosze wrocic do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczawik Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 No ale forum jest przecież po to żeby się pytać..żeby znaleźć odpoiwedzi na moje pytaniea to chyba bym musiał wszystkie posty przegladać i z każdego po trochu....Widzę że odpisywanie na posty to dla was udręka...a nie z chęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 nie... udreka nie jest. ale staje sie nia gdy trzeba ta sama odpowiedz pisac w kilku tematach... z racji okresu jest wlasnie sporo tematow o felgach i oponach sa nawet fotki dotyczace ocierania o podwozie i zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 No to ja mam kilka pytań odnośnie tego silnika: 1. Zapłon z aparatu czy z komputera? 2. Jeśli z kompa. to ile cewek? 3. Do którego roku instalowali te silniki? 4. Jednopukt czy wielo..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 No to ja mam kilka pytań odnośnie tego silnika:1. Zapłon z aparatu czy z komputera? 2. Jeśli z kompa. to ile cewek? 3. Do którego roku instalowali te silniki? 4. Jednopukt czy wielo..? ad 1. z kompa ad 2. 2 cewki ad 3. instalowali je do roku 2000-2001 bodajże (do końca produkcji laguny I ph II z automatem proactive; w meganach - do zmiany fazy czyli do kwietnia 1999) ad 4. wielopunkt (114KM i 168Nm) Mam taki silniczek u mnie i ładnie się sprawuje. Typowa ośmio-zaworówka lubiąca niskie obroty. Przyjemna w zwykłej codziennej eksploatacji. Ponieważ silnik ten nie jest zbytnio wysilony jest trwały. Znam paru taksówkarzy, którzy nakręcili nimi 400.000-500.000km bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi