matti2515 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Witam dziś odkryłem na jednej rurze w silniku megane lecz nie znam się i nie wiem czy ma ona wpływ na osiągi lub bezpieczeństwo silnika i ludzi proszę o info czy trzeba to naprawić i jak to się nazywa Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 To jest rura, którą doprowadzane jest ciepłe powietrze, jak samochód jest na "ssaniu" (szczególnie przydatne w zimę ;-) ), możesz to zakleić taśma izolacyjną, ale wielkiej tragedii nie ma z tą dziurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek84 Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Nie tyle jak na ssaniu tylko pomaga szybciej podgrzać dolot w zimowe poranki ;-) Jak jedziesz samochodem to powietrze które owiewa kolektor wydechowy łapane jest przez chwytak powietrza i tłoczone i zasysane jednocześnie do rury dolotu powietrza. Nie ma to żadnego wpływu na bezpieczeństwo. Nie wiem jak jest w Megi ale w niektórych autach jest jeszcze termostacik, który zamyka dopływ ciepłego powietrza po rozgrzaniu się dolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlik Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Tez mam ta dziurke i podobno ona ma tu być. Po wymianie tej rurki na nową, zrobiłem również i dziurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi