quanto Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam. Mój problem jest następujący.Po zatankowaniu ON przyłapało mi ropkę.Od tego czasu zapala mi się kontrolka ( usterka układu elektrycznego wtrysku paliwa ...... ) , jak zgasze i zapalę to znowu mogę jechac a tak obroty idą na 1500 i nie ma reakcji na pedał gazu.nie wiem czy to zbieg okolicznośći ale jak odkręciłem od dołu filtra ten koreczek to samochód znowu jechał , dodam że filtr paliwa mymieniony 1500 km temu.Dziś powtórka z rozrywki samochód 1500 obrotów i nie jedzie.Zagsiłem , odpaliłem na nowo pedał w podłogę obroty są ale jakoś dziwnie jechał i w pewnym momęcie szarpnięcie i samochód dostał wigoru.Pytanko takie czy to objaw że w układzie jest woda i jak sie zbierze w filtrze to tak się dzieje czy cos innego.Może jakis tes na komputerze by pokazał co jest nie tak.Kogo polecacię w Warszawie lub okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 masz jakas usterke silnika, pewnie jak wystepuje ci obiaw 1500obrotow to swieci ci sie kontrolka silnika, jesli ECU wykryje ze cos jest nie tak wlacza sie w tryb awaryjny i obiawia sie to tym ze auto ma 1500obr i ani deka wiecej po wylaczeniu auta i zapaleniu jeszcze raz jest ok,az do nastepnego razu.Ja na twoim miejscu podjechalbym do ASO i zaplacil za podlaczenie kompa pewnie w ECU zapislay sie bledy ktore serwis bedzie mogl zweryfikowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quanto Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 i tak zrobię podjade na jkis komp.powiedz mi czy te błędy wykasuja czy jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Błędy można oczywiście wykasować, ale jak nie usuniesz usterki to i tak nałapie Ci nowych błędów. Więc po odczycie zobacz co boli twój silnik i napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi