toomas Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witam. Jestem tu po raz pierwszy, troszeczkę poczytałem i teraz muszę o coś zapytać. Zastanawiam się nad nowym autkiem i w grę wchodzi Megane Kombi 1.6 benzyna. Dealer zaoferował za wersję Dynamique z dodatkami System ESP + ASR, PAKIET KLIMAT, Wspomaganie parkowania, Karta Hands free+lusterka elektr.składane+oświetlenie podłogowe, Koło zapasowe cenę 62,560 zl. Oczywiście lakier metalic wliczony. No i teraz pytanie. Dobra cena i czy opłaca się jeszcze poczekać do powiedzmy stycznia ? Dzięki za opinię i pozdrawiam wszystkich Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Czesc rzeczy o ktorych pisales jest w standardzie. ESP+ASR, czujniki parkowania to dodatki. no i klima. U mnie takie cudo u dealera kosztuje okolo 26 do 29 tysiecy €.Jestes pewny ze kombi jest Ci potrzebny? Jezeli nie to polecam Dynamique w wersji Saloon. Tu jest tansza o okolo 3000€ wiec w Polsce o okolo10000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 U mnie takie cudo u dealera kosztuje okolo 26 do 29 tysiecy €.J jest o 30% drozszy niz w Polsce? Chyba cos ceny zle napisales? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas Opublikowano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Czesc rzeczy o ktorych pisales jest w standardzie. ESP+ASR, czujniki parkowania to dodatki. no i klima. U mnie takie cudo u dealera kosztuje okolo 26 do 29 tysiecy €.Jestes pewny ze kombi jest Ci potrzebny? Jezeli nie to polecam Dynamique w wersji Saloon. Tu jest tansza o okolo 3000€ wiec w Polsce o okolo10000 PLN. Wszystko co napisałem jest ponad standard..przynajmniej u nas..tak kombi jest mi potrzebne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Waldek 708- no niestety w Irlandii ceny sa jakie sa jezeli chodzi o nowe autka, bo starsze to mozna kupic za grosze.w zeszlym roku kupilem Fieste za € 100 . Moja Renia kosztowala € 12000 jak byla 3 letnia. Co do cen sie nie pomylilem.Polska to nie caly swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Polska to nie caly swiat tu nie o to chodzi.Tylko nie wiedzialem ,ze na wyspach sa takie drogie auta,sorry.Na kontynencie np:Austria,Niemcy ceny aut o takich samych spacyfikacjach sa podobne a nawet nizsze niz w Polsce.Stad tez moje pytanie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Poczekaj chwilę, ceny aut spadły i spadają tak, że z dnia na dzień. To kupa kasy, nie każdy ma, a salon musi sprzedać. Tym bardziej, co już wchodzi nowy model Nie daj się omamić Sprzedawcy, to specjalista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Waldek 708: nie na wyspach tylko w Irlandii ;-) . W UK to okolo 20% tak szacunkowo mniej. Oczywiscie mowimy o nowym autku. W Irlandii po prostu wszystko jest drogie, patrzac przez pryzmat innych krajow, bo wewnatrz to nie jest tak do konca zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychK Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Dobra cena i czy opłaca się jeszcze poczekać do powiedzmy stycznia ? Witaj, megane grandt. 1,6 zamawiane 12 lipca a odbierane rowno miesiac temu, cena po dokoptowaniu roznych "zabawek" prawie 75 tys. minus upust 5ooo od "renault", cena do zaplaty 58900. I wtedy jeszcze kryzysu nie bylo ;-) Z drugiej strony czekac mozna jeszcze, a potem zostana tylko konkretne modele aut - nie koniecznie z takim wyposazeniem, ktore sobie upatrzyles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 75 000 - 5000 = 58900 I to lubię.....kreatywna arytmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Megane Grandtour ma być produkowane do marca..a nowe nam sie jakoś nie podoba Chyba poczekam do końca stycznia i wtedy zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Szczerze to ja bym chwilkę poczekał (do połowy listopada)i zastanowił się nad Megan III który jest pięknym samochodem. Poza tym jak wejdzie III to II trzeba będzie sprzedać i ceny polecą jeszcze trochę w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 i ceny polecą jeszcze trochę w dół. jeszcze trochę??? Na kilogramy będą dawać chyba. Ty wiesz ile wycenili mojego dwulatka z marniutkim przebiegiem, na wymianę za kombi? Reszta jest milczeniem :evil: . Stał na placu ładny duży, to się zapytałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toomas Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 No na kil;ogramy to może nie..w sumie to fajnie będzie jak utrzyma się taka cena jaką mi zaproponowali bo wg mnie jest ok ) Najgorsze jest to, że sprzedawcy wyzbywają się samochodów demo bo wchodzą nowe. U mnie w okolicy narazie brak bo posprzedawali..No i mam problem bo niewiem jak ten silnik 1.6 sie spisuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychK Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 No i mam problem bo niewiem jak ten silnik 1.6 sie spisuje Mamy malo nabite - z 1500 km tak wiec ledwo "dotarty", ale ladnie ciagnie auto - nie jest to jakis szatan (testow tez jeszcze nie bylo), zapotrzebowanie na paliwo nie jest otepiajace wyraz twarzy - Warszawa, korki non-stop, 8,8-9 literka (w/g wskazan kompa - w przeliczania literkow na kilometry wychodzi prawie tak samo). Co do Megaski III - ja celowo kupilem jeszcze stara, nowa to zawsze choroby wieku dzieciecego. Jakos mi nie spieszno do miana krolika doswiadczalnego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi