kusztyk3 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ile prądu pobiera imobilajzer? Bo coś mi się wydaje że mi za dużo pobiera. Kupiłem nowy akumulator Bosch i rozładowuje mi się on po nocy. Mierzyłem miernikiem pobór mocy i wychodzi że po odłączeniu bezpiecznika o zasilaniu Radio odbiornik, alarm, zegar, złącze diagnostyczne.. pobór mocy spada do zera, a tak normalnie przy włożonym bezpieczniku pobiera tyle prądu co tylna żarówka od światła. A może to wina czegoś innego? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Rozpoczynałbym od radia, może masz zamieniony plus po stacyjce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk3 Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ale jak radio nie było założone to też był taki sam problem, zauważyłem jeszcze że imobilajzer działa więc to nie jest jego wina że pobiera tyle prądu, tylko po wyjęciu tego bezpiecznika dioda słabiej mruga (nie tak jasno jak wcześniej), to co to może tak pobierać prąd? zegarek? Bo alarmu w samochodzie nie mam, a może złącze diagnostyczne? Bo lusterek el też nie posiadam a tylko od tego jest ten bezpicznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 moze gdzies na lub po drodze do tych akcesoriow jest zwarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk3 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A jak wyciąga się skrzynkę z bezpiecznikami, spróbuje ją wyjąć i po kolei sprawdzać kabelki do tego bezpiecznika i zobaczę który robi to zwarcie. Odkręciłem regelację świateł i nie wiem co dalej.. A dlaczego po wyciągnięciu tego bezpiecznika dioda od immobilizera słabiej mruga? [ Dodano: 2007-03-19, 13:37 ] doszedłem że zwarcie robi kabelek od imobilajzera, ale nie wiem gdzie on się znajduje? Czy on jest tu koło lampki nad głową tam gdzie kieruje się pilot? Jeśli tak to może ktoś mi powie jak się tam dostać? bo odczepiłem lampkę i jej obramowanie i nie wiem co dalej bo nie widać żadnych śrubek ani zatrzasków, to ja się to wyjmuje? proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi