wertyn Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witam czy do klimatyzacji potrzebny jest jakis plyn zeby dzialala? Jezeli tak to jaki i gdzie go sie wlewa? Prosze o odpowiedz bo jestem zielony w tym temacie,auto z klima mam dopiero kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Nie nie płyn Jest to czynnik chłodzący (gaz) z dodatkiem specjalnego oleju (niskotemperaturowy) i czasami dodatkiem kontrastowym, dodanym w celu sprawdzenia lampą UV, czy nie ma wycieków. Czynnik chłodzący z olejem po włączeniu klimy smaruje wszystkie elementy układu, głównie sprężarkę. Sam tego nie zrobisz Potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Koszt nabicia i sprawdzenia 150-200 zł. Poczytaj na forum gdzieś był temat jak się używa klimy. Dodam, że w zimie też należy ją włączać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wertyn Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Cięcie Jesli dorze sie orientuje to w klimatyzacji jest sprezarka cos jak w lodowce?Czy ta sprezarke powinno byc slychac po wlaczeniu przycisku AC bo nie wiem czy wogole ta klima jest sprawna czy moze uszkodzona Radzę poczytać regulamin forum, którego znajomość potwierdziłeś przy rejestracji. - Na forum piszemy z polską czcionką, chyba że masz inną klawiaturę lub uszkodzoną. Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 potrzebny jest jakis plyn zeby dzialala? Czynnik R134A Czy ta sprezarke powinno byc slychac po wlaczeniu przycisku ACNie.Musi być włączona dmuchawa i usłyszysz tylko cichy stuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wertyn Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi