Boss_wnd Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Podczas dodawania i odejmowania gazu drtąźek zmiany biegów się rusza hmmmm? czy to normalne ? Jak to naprwić ? ( megane 2001r clasic 1.6 16v ) Ps. Dzięki za rade z góry [Przypominam o poprawnym nazewnictwie tematów ! - Krzychu] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 byl calkiem niedawno taki sam temat... opcja szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Boss_wnd, dopóki nie dostajesz drążkiem po kolanie to jest OK ;-) http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss_wnd Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Hmm dzieki wam ale po pierwsze - nie mogę znaleść tematu takiego co mnie dotyczy w opcjach szukaj - Biegi mi wchodzą - i nie mam dalej odpowiedzi hhihihihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 A jak z zachowaniem wolnych obrotów? Czy też lata drążek? Sprawdź poduszkę od spodu po środku auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss_wnd Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Na wolnych obrotach może m inimalnie drga , troszke bardziej się porusza jak gazuje na jałowym biegu , tak fajnie się pochyla w rytm dodawania gazu , Jak korektor graficzny hihihihhihih Oki zorjentuje się w temacie Danielosss Chodzi o poduszke pod skrzynią tak ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss_wnd Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Dzięki ci bardzo jak narazie POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Ja płaciłem za nią coś 60-80 złotych firmy Sasic, podobno szły na pierwszy montaż. Są dwa rodzaje tego badziewia (musisz sprawdzić jaka jest u Ciebie). Po jej wymianie drążek nie będzie stał jak słup tylko dalej melanżował, ale znacznie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rad Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Obawiam się, że ten typ tak ma - wałkowaliśmy ten temat już na forum w ubiegłym miesiącu. W akcie desperacji wysłałem maila do Renault Polska i ku mojemu zdziwieniu ktoś się tym zainteresował... :) Pracownik ASO w Łodzi skontaktował się ze mną - zaprosił na wizytę i po krótkiej wspólnej przejażdżce wyjaśnił na czym polega ten problem. Chodzi o to, że dźwignia zmiany biegów jest połączona z silnikiem za pomocą sztywnego drążka i gdy silnik porusza się np. przy dodawaniu gazu, to wszystko przenosi się na dźwignię zmiany biegów i stąd te ruchy. W nowszych modelach zamiast sztywnego drążka są linki, które są bardziej elastyczne i dlatego ruchy silnika nie są przenoszone do środka. Niestety trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić a wymiana poduszek na niewiele się zda :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Rad, dużo wnoszą Twoje słowa w tym temacie. Czyli ten typ tak ma. Boss_wnd, jak poduszki masz uszkodzone- wybite to wymień. Drgania się zmniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Pracownik ASO w Łodzi skontaktował się ze mną - zaprosił na wizytę i po krótkiej wspólnej przejażdżce wyjaśnił na czym polega ten problem. Chodzi o to, że dźwignia zmiany biegów jest połączona z silnikiem za pomocą sztywnego drążka i gdy silnik porusza się np. przy dodawaniu gazu, to wszystko przenosi się na dźwignię zmiany biegów i stąd te ruchy. W nowszych modelach zamiast sztywnego drążka są linki, które są bardziej elastyczne i dlatego ruchy silnika nie są przenoszone do środka doszedlem do tego samego i to bez pomocy ASO:D , napisalem to w poprzednim watku o telepiacym sie lewarku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychgol Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Wymiana poduszek nic nie da byłem u nie jednego mechanika ten typ tak ma i koniec .Nie ma na to rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 W moim poprzednim autku, clio 1.8, też miałem skrzynię jb3, taką jak teraz mam w meganie 2.0. Przerabiałem problem latającego drążka zmiany biegów. Na początku też poduszki zmieniłem, ale to nic nie dało. Rozwiązanie jest tak proste, że aż śmieszne. Pod skrzynią od dołu jest taka mała sprężynka. Francuzi nie pomyśleli i bardzo łatwo dostaje się tam woda, co wiadomo nie służy sprężynce. W wielu egzemplarzach już po prostu jej nie ma. Założenie tej sprężynki zredukowało u mnie latanie drążka prawie całkowicie, koszt tej sprężynki wyniósł mnie kilka zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi