Dziobak Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Cześć Potrzebowałbym jednoznacznej odpowiedzi, czy ABS był we wszystkich modelach Megane I ph II 1.6 16V. Mam Grandtoura, 79kW/107KM, kupiłem jakieś 2-3 tygodnie temu tarcze Mikoda 1742 do niej. Dziś zamontowałem przód i chciałem zabrać się za tył, no ale okazuje się, że tarcze nie mają tego pierścienia ABS (tego, z którego czujnik ciągnie impulsy). Nie pamiętam, żeby była możliwość wyboru tarcz z ABS i bez. Postaram się jutro do Mikoda dodzwonić, no ale ciekawość mnie zżera, czy rzeczywiście występowały jeszcze modele bez systemu ABS. Zebym miał podstawę do zwrotu dzięki bardzo za odpowiedzi podrzucam jeszcze zdjęcie tarcz, moje są bez nawiertów, ale wersja ta sama: http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/83/77/58/2283775893_1 Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez Dziobak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 phII miało w standardzie 4 poduszki i ABS. Jak nie miałeś pierścienia to trzeba go przełożyć ze starej tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jeśli piszesz o przodzie, to pierścienie ABS są na półosiach, a nie na tarczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 natomiast na tyle pierscienie ABS są na tarczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyziek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 (edytowane) . Edytowane 15 Listopada 2015 przez hyziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi