Lenar Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam. Mam pytanko bo może akurat ktoś z Was miał już podobną sytuacje.... No wiec niedawno kupiłem autko i postanowiłem zmienić świece - niby nic skomplikowanego ale jednak jest problem: pierwszą cewkę odkręciłem bez problemu świece również natomiast z drugą i czwartą jest pewien problem - poprzedni właściciel lub może tzw "mechanik" już próbował odkręcać te cewki bo śruby są w nie najlepszym stanie - wyżłobione..... i jak te dziady ruszyć?? Tak myślę że może jak uda mi się zdjąć tą całą obudowę silnika to czy będzie tam na tyle miejsca żeby naciąć śruby i potraktować je zwykłym wkrętakiem...?? Bo jeżeli nie to pewnie trzeba rozwiercać..... Niby prosta rzecz wymiana świec a tu proszę niespodzianka... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Przerabiałem ten problem tyle że przy tarczach. Podjedź do ASO i kup od razu 4 nowe. Potem bierzamy wrzeszczocik, przyczepiamy prowadnice żeby nam nie zjeżdżał i nacinamy śrubę pod płaski śrubokręt. Lepiej poświęcić więcej czasu i lepiej naciąć śrube żeby odkręciła sie za pierwszym razem bo rozwiercanie tych śrubek nie będzie proste. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Spróbuj nabić mniejszą nasadkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 zdunman, tam orginalnie są torxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 no a ja mialem zwykla srube 10-tke - i sie przy wymianie jednej cewki to g....no ukrecilo i teraz probuje jakos to wykrecic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 sornat, to przynajmniej masz szanse że nie jest to śruba utwardzana - wiertełko 2 wiertarka z regulacją obrotów i po mału rozwiercaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenar Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam. Dzisiaj autko idzie do mechanika - wymiana tarcz, drążek kierowniczy, tuleje... przy okazji ma zrobić te świece zobaczymy co wymyśli 8-) Jak będzie zrobione to dam znać Pozdrawiam [ Dodano: 2008-11-25, 16:27 ] No wiec świece wymienione Mechanik dał rade miał jakiś sprzęcik do takich zjechanych śrub ;) trochę popukał i z tego co widziałem zrobił nowe nacięcia na śrubie i teraz tylko trzeba używać większego wkrętaka ;) Stare świece jak sie okazało były już w dość złym stanie jedna to katastrofa :-| Autko przestało szarpać ;) Cewki były wilgotne - wynik mycia silnika w komisie :-x Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi