Norbi082 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam mam problem bo siostra przypadkowo włożyła cd do radia a nie poczekała aż wysunie się pierwsza płyta i niestety są dwie jedna na drugiej moja była w radiu a siostra włożyła swoją i normalną sprawą jest że moja gra a jej nie i problem polega na tym że nie mogę wyjąć ani jednej płyty Czy ktoś wcześniej sie spotkał z takim problemem ? Jak tak to proszę o pomoc w rozwiązaniu P.S. Radio mam oryginalne. Czekam na odpowiedź w razie by ktoś miał chęć pomóc tomożna pisać na gg 7279031 ja jestem w pracy ale jak wrócę to będę pracował nad radiem ;)(( Pozdrawiam i czekam na info co z tym mogę zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 najprościej to wyjąć radio i rozkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi082 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 tylko czy dam rade ... heh nigdy tego nie robiłem ale jak nie bede miał wyjścia to trzeba będzie złapać śrubokręt i do dzieła ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 ja w sumie fabryki też nie rozbierałem ale co tam może być innego mechanizm musi być taki sam- spoko dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi082 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Dobra ... poczekam na inne posty lecz sposób rozkręcania jest nadal aktualny ;p Dzięki Ci Kolego za pomoc Pozdrawiam i jestem winien dobre PIWO ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 jak masz jakies ciezkie kleszcze albo inne kombinerki to wloz je do srodka, zlap za dwie plyty, nacisnij eject i wyciagnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 jakies ciezkie kleszcze Myślę, że pęseta by starczyła. Ja bym jednak starał się rozkręcić i lekko wypchnąć. Przy siłowej próbie wyciągania można porysować płyty a tak może się obejdzie bez zadrapań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Przy wyjmowaniu radia przypominam że trzeba posiadać kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 jakies ciezkie kleszcze Myślę, że pęseta by starczyła. Ja bym jednak starał się rozkręcić i lekko wypchnąć. Przy siłowej próbie wyciągania można porysować płyty a tak może się obejdzie bez zadrapań no wlasnie. Mysle cienkie pisze ciezkie. Oczywiscie mialy byc CIENKIE. A zeby sie plytki nie podrapaly mozesz nakleic jedna warstwe moherowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi082 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 wczoraj próbowałem pensetą ale nie idzie w tym radiu ledwo co wchodzi i jest ściśnięta nie idzie jej ryzchylic ... więc pozostaje mi rozkręcić radio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 pozostaje mi rozkręcić radio ... nie zapomnij skasować siostry za naprawę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi082 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Nie no zapłatą dla mnie będzie to jak naprawie i będzie działało ;p Dzisiaj naprawiałem inne autka zleciał mi szybko dzień więc jutro zaczynam prace nad tymi cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 jeszcze jedno, jeżeli chodzi o napęd CD to nic na siłę. Po włożeniu płyty automat ją od razu blokuje więc możesz mieć problem z jej wyciągnięciem ale zawsze jest wyjście- prawdopodobnie mechaniczny czujnik, który uruchamia sekwencję zamknięcia, wystarczy wyczaić co pchnąć, ruszyć a blokada puści. Ewentualnie zostaje podpięcie pod prąd i eject a wtedy szybkie wyciągnięcie cd i po problemie. Powodzenia, no i daj znać czy się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi082 Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Udało się wyciągnąć jedną z płyt radio ma takie metalowe zatrzaski więc gdy będziecie potrzebowali rozebrać to nie wiem jak u Was koledzy ale u mnie jest na takie blaszki pociągnąłem do góry i zeszło... A co do płyty to było tak.. Ściągnąłem górną blaszkę (obudowę) później dolną odkręciłem dwie śrubki z przodu po bokach które trzymały panel zewnętrzny i był problem bo mechanizm trzymał płyty no i po ściągnięciu panelu były dwie czarne coś jak zapadki z przodu które uniemożliwiały wysunięcie cd więc śrubokrętami przysnąłem z tatą te zapadki gdzieś w okolicach centralnych radia patrząc od góry wsunąłem minimalnie śrubokręt podważyłem mechanizm radio przodem do dołu złapałem cd minimalnie użyłem siły i wyszło ;) w razie pytań lub niejasności pisać tu albo na gg 7279031 ;) Pozdrawiam ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Norbi082, gratulacje Teraz tylko trzymać siostrę z daleka od radia w megane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi