Robak Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Lewy, post dotyczy megane 1,6 e małżonki instalacja II generacji komputer BINGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Lewy, post dotyczy megane 1,6 e małżonki Cenna informacja. Powinienem zorientować sie po opisie cewki, że to nie Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 ale cała sprawa dotyczy całości układu zapłonowego więc gaz nie ma tu nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 No tak, ale myśląc że chodzi o Twój samochód, w grę wchodził też wtryskiwacz. Na IIgen to oczywiście nieważne. Wyczyść styki we wtyczce od ECU. W szczególności te od zapłonu. Jeśli znacz pinout tej wtyczki sprawdź też czy jest przejście sygnału pomiędzy ECU a cewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 w poniedziałek się pobawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 a teraz zagadka mam identyczne objawy, ale autko chodzi na 3 garach i na benie i na gazie Panowie, proszę o pomoc-mam takie objawy jak Robak, brak iskry na jednym cylindrze. Po przejechaniu około 10 km nagle osłabł. Świece i kable OK. Musiałem jechać 80 km do domu na 3 garach (maluch to rakieta :shock: ). Czy podwojna cewka może tak się uszkodzić, że nie poda iskry tylko na jedno wyjście? Czy mam kupować cewkę czy szukać innej usterki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 zobacz świece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gres Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 brak iskry na cewce, ale tylko na jednym wyjściu! Rano sprawdziłem i na zimnym też chodzi na 3 garach więc efekt przegrzania cewki odpada Pomocy!!! Sam sobie odpowiem winna była cewka, 10 min + 100zł i jest ok. A myslałem, że w 2,0 cewki nie padają :shock: [ Dodano: 2009-01-12, 09:53 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi