morgan Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 nie mam pojęcia wiem że jest przymocowany na dole dwiema śrubami, a jak sie dostać do nich. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Musisz najpierw odkręcić plastikową ramkę spod reflektora ( 2 czy 3 śrubki) i masz dwa dolne mocowania reflektora jak na dłoni. Pozostaje jeszcze górna śruba. Ale to nie problem i reflektor wyjęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgan Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 [CIACH!] gdzie znaleźć te śruby. [prosze nie cytowac w calosci postow, na ktore sie bezposrednio odpowiada. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisandrzej Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ta ramka, to cały przedni grill. Odkręcasz go na środku a po bokach ma zasuwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek55 Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Cześć forumowicze, mam taki sam problem co kolega ale w Scenicu I z 2003 r. Z wierzchu jest dwie śruby i ok ale zostaje jedna z dołu i nie ma tam żadnego dostępu. Jeśli ktoś to wyjmował to niech mnie oświeci. Demontuję go dlatego że mi paruje w środku i może ktoś wie czy jest tam jakiś słaby punkt gdzie może dostawać się wilgoć do środka? Dziękuję za wszystkie rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Ja żeby wybudować reflektor odkręcałem i listwy i zderzak (mocowany na jednej dużej śrubie z góry, z boku pod nadkolem i to chyba tyle??) potem rozszerzyć na boki i cały spada. Uwaga na halogeny lepiej po odpinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 silvercar, w MI nie trzeba zderzaka zdejmować, ja wymieniam bez zdejmowania zderzaka, ściągam tylko kratkę z grillem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek55 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 A jak ze scenicem? Hej, panowie nikt nie wyjmował reflektora za scenica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) przedni grill. Odkręcasz go na środku a po bokach ma zasuwki. Koledzy, chcę zdjąć ten grill, ale nie umiem bez połamania tych skrajnych zatrzasków od strony błotników. Jak mam szarpać te połówki grilla- do przodu czy w stronę środka auta? Próbowalem na szrocie u innej Megi i połamałem te zatrzaski... :-( Dodano: 03 cze 2015 - 10:51 Poważnie, żaden właściciel Megane/Scenic nigdy nie ściągał połówek przedniego grilla? No bez jaj. Edytowane 26 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 nigdy nie ściągał połówek przedniego grilla? Ja ściągałem, tyle, że zatrzaski przy błotniku same puściły, bez jakiś większych kombinacji. Wyglądało to tak jakby nie do końca były zaczepione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Oby u mnie też tak było, bo mam wrażenie, że odstają na tych rogach. W weekend temat ogarnę. Dzięki za odpowiedź. Dodano: 09 cze 2015 - 12:29 Jestem już po robocie. Rzeczywiście wystarczy równomiernie ciągnąć za grill z każdej strony w kierunku "od przodu" auta. Zaczepy ładnie puszczają. Nie ma się co bać, że połamiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi