Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problemz uruchomieniem samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisałem juz wczoraj i jedenforumowicz mi pomogl lecz watki ktore mi poslal nie rozwiazaly niestety mojego problemu. Patrzylem na forum i sam sytuacji podobnej nie znalazlem wiec opisuje tutaj co sie dzieje.

Zgubiłem kluczyk do renault megane z 2001r silnik 1.4. Tym poprzednim kluczykiem naciskajac przycisk, zwalnialem wszystkie zamki i wylaczalem alarm. Zapasowym kluczem moge wejsc tylko od strony pasazera (fizycznie przekrecajac zamek w drzwiach)bo przy drzwiach kierowcy jest zepsuty bembenek. Wiec gdy wchodze do auta to automatycznie wlacza sie alarm - bo przycisk w tym kluczyku nie dziala. No wiec odkrecilem ten alarm i juz nie piszczy ale swieca sie swiatla awaryjne. Mam pin code ktory powinien wylaczyc alarm ale nie wiedziec czemu robiac tak jak jest napisane w instrukcji, po wpisaniu dwoch pierwszych cyfr pinu, system sie resetuje i trzeba wpisywac od nowa. A akumlator zdaje sie miec za malo mocy zeby auto odpalic. Niestety nie bardzo wiem jak wyciagnac akumlator z auta bo jest strasznie schowany (chcialem dac go na prostownik) Zastanawiam sie tez czy to nie immobilizer nie pozwala aby auto zapalilo gdy wlaczony jest alaram, ale nie wiem juz nic. Serdecznie prosze o pomoc.

Dodam iż auto stoi bardzo dlugo nie ruszane z miejsca wiec akumlator padl na 100%.

Licze ze znajdzie sie ktos kto pomoze mi rozwiazac tenproblem, pozdrawiam.