Chess175 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Osobiście mam HUSTLER IC 100 i nie narzekam pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke_Skywalker Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Antena albo krótka, albo skuteczna. Według mnie kompromis do zaakceptowania to Sirtel S-60 (60 cm). Stosunkowo sprawna antena, dobrze i łatwo się stroi zewnętrznymi pierścieniami. Jej "większa siostra" to Sirtel S-90 (około 1m) Szczęśliwego Nowego Roku! Luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miteks Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Kolego ,albo krótka antenka ,albo dobre osiągi.Złotego środka niestety nie znajdziesz .Jeśli chcesz mało rzucającą sie w oczy antene montażowa to INDIANA Presidenta.Wyglądem przypomina antene radiowa i w końcu to helikal więc osiągi będą bardzo dobre . Ja zamontowałem antenę Prezydent Florida (ok 47 cm koszt 140zł) i mam zasięg obustronny ok 10-15 km.Sprawdzałem w kilku miejscowościach. Posiadam w miarę tanie -190 zł "radyjko" Danita 3000 multi.Dobrze dające sobie radę z szumami Co ważne autko mieści się w garażu bez demontażu anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 President Florida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 ja tobie rzeczowo i na temat odpowiem, poniewaz bardzo dlugo posiadam cb i jestem/bylem na kilku forach. jak pamietam od dawna byly spory czy dluga czy krotka. a ja radze tobie : kup sobie dwie anteny ! jedna dluga pomiedzy 1,5-2 m na trasy (daleki zasieg, szybsze predkosci, zroznicowanie terenu i ogolnie zajebiscie) i druga krotka ok. 0,7 m w miescie (nie zaczepiasz o garaze i nie rzuca sie w oczy). ponadto zasieg na krotkiej antence w miescie wystarczy, zeby wczesniej slyszec niz widziec. przeciez nie musisz slyszec co sie dzieje na koncu miasta. ja nawet na swojej krotkiej wlaczam tzw. funcje local, zeby nie bylo za duzo smieci w eterze. i tak naprawde uzywam codziennie krotkiej antenki (nawet na wyjazdy do 50 km poza miasto) oraz dlugiej jak jade do rodziny, jakis wypad lub na wczasy. jakiej firmy/tzn. za jaka cene kupic antenki ? ja uzywam i polecam firme president (takze radio) oczywiscie na dziurke pl. ps. ja na dlugiej antenie mialem zasieg ponad 150 km i jechalem 250 km/h naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 pawelolsztyn, dwie antenki to niezły pomysł ale czy po zmienie anteny nie trzeba zestroić zestawu Znalazłem ciekawą stronkę z opisem i zdjeciami kilku popularnych modeli antenek cb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 gojgien, myślałem o takiej antence bo mi się podoba ale w scenicu II nie bardzo jest gdzie ją umieścić. Na krawędziach klapy bagażnika są takie plastikowe nakładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 witam. dokladnie, trzeba zawsze na poczatku zestroic kazda antenke do auta. dlatego polecam montaz na stale - dziurka pl (samochod tobie sluzy a nie on tobie). w moim przypadku dluga anetene musialem lekkko skrocic, natomiast mala nie wymagala strojenia. swr jest 1:1,1 dla duzej w przedziale +-8 kanalow od 19-ski oraz dla malej jest prawie w calym zakresie. dlatego jeszcze raz polecam montaz anteny na stale na dziurke pl. przy sciaganiu/zmianie antenek nic sie tobie nie przesunie ani przy bardzo duzych predkosciach nie bedzie problemu. i wyglada to profesjonalnie. i to jest moj sprzecik http://pawel-olsztyn.fotosik.pl/zdjecia/1.html ps. duza i mala antena ponizej w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Fajnie to wygląda, nie zamerzasz zamontować zaczepu do gruszki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 ja mam hustlera ic-100, bo akurat mogłam ją mieć za free (nie, nie kradziona - facet zmieniał na inną :) ). dobrze odbiera (z unidenem 520xl), nie szumi, nie trzeszczy, nie gnije, a ma już 3 lata. poza tym ma jeszcze jedną dużą zaletę - nie trzeba jej chować, bo z uciętym kablem jest warta mniej, niż koszt przesyłki :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 chcesz i masz. montuje zaczep do gruchy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 podepnę się pod temat,co myślicie o tej antenie? http://allegro.pl/antena-cb-president-georgia-i4675071251.html do mojego Scenica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Na miasto wystarczy, ale poza brałbym coś dłuższego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Tylko długa antenka.Ja mam Sirio 145ml, na której zasieg na trasie ok. 18 km a czasme więcej. Kupiłem swego czasu krótszą myśląc, że będzie zbierała mniej zakłóceń, szumów ale niestety bez zmian no i zasięg sporo krótszy ok. 6 km więc może lepiej wygląda, nie trzeba zdejmować przy wjeździe do garażu podziemnego ale funkcjonalność i przydatność zdecydowania gorsza. Btw od jakiegoś czasu używam tylko Yanosika bo wnerwiały mnie gadki-szmatki na kanale i to, że 80% ludzi ma tzw. szumofony. Kupują w Biedronce lub w necie nawet b. dobry sprzęt ale zapominają o dostrojeniu anteny. Ponadto najlepsze parametry ma się wtedy jak antena jest w centralnym punkcie dachu a nie z tyłu czy na bagażniku. Z doświadczenia wiem, że jakość odbioru i nadawania zależy również od budy t.j. karoserii auta i szkoda wydawać kasy na sprzęt z górnej półki. Przekładałem już nie raz swój sprzęt do innego auta strojąc całośc i były widoczne różnice. Zresztą w serwisie CB Radia, z którego usług korzystam nie raz opowiadano mi przygody kiedy sprzęt topowy nie można było ustawić na niektórych "budach". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Ale nie bedzie aż tak szpecić ? taka długa wiec wiecie tak jakoś dziwnie, heh, wiadomo ma spełniać swoje ale scenic jest duży :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 18 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi