Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Neostrada - zapytanie/porada

Prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do tych co mają o tym pojęcie i wiedzą z czym to się je.

Nie życzę sobie odp. to jedno wielkie "G" , ani zmień na inne coś itp.

Mam tylko tepse w ofercie i nie będę tłumaczył dlaczego nie ma nic innego bo nie ma sensu - nie ma i już <ok>

- Teraz przejdę do meritum:

Kończy się poprzedni "cyrograf" i trza podpisać nowy na 24mies.

I tu zapytanie - patrząc na obecne oferty można podpisać samą reumowę albo zmienić sobie np. na pakiet z TV, np. multi.

Zastanawiam się nad opcją TV sat - czyli sygnał do dekodera z satelity a internet z łącza telefonicznego RJ45, tak jak do tej pory.

Ktoś coś wie w tym temacie, może ma już albo przerabiał to dokładnie :mrgreen:

Warto, nie warto bawić się w to TV, jaka jakość sygnału TV :mrgreen:

Dodam, że trochę poczytałem w interku ale jakoś mało sensownie napisane.

Jak masz tylko TPSA to nie koniecznie jesteś skazany na Neostrade

na tym samym kabelku mozeszmiec też chociażby Orange ;-) a zresztą nawet jak teraz wybierzesz Neostrade to niedługo będziesz miał własnie Orange tylko po cenie Neo

Ewusiek,

Prosiłem o nie pisanie o tym co mogę mieć albo co będzie w przyszłości - wiem. Mam to mieć teraz a innych opcji niżli tepsa teraz NIE MA :!:

Może jest na forum osoba, która pracuje w tepsie i się wypowie sensownie <ok>

Hmm generalnie w cenie (prawie) neo możesz wybrać opcję z TV - dekoder i talerz teraz z tego co wiem jest w promocji ew standardowo po kabelku - cena ta sama a dzieki liveboxowi od razu roześlesz sygnał wifi <ok>

Jakość sygnału TV jest bez zarzutu - bez porównania lepsza niż sygnał z powietrza, aczkolwiek nie wiem jak z niezawodnościa.

pzdr

Teraz też mam sata - cyfrowego ale nikomu nie płacę bo odbieram to co jest za free, a jest tego trochę więc znam jakość sygnału z satelitów. Dodam, że mam możliwość przekierowania anteny na kilka satelitów <ok>

WiFi też mam - sam sobie zrobiłem nie patrząc na tepsę :mrgreen:

znajomy ma TV z tp i sobie chwali, mowil ze ma jakas ciekawa opcja jak w N z wyporzyczaniem filmow tylko, ze w tp placi sie od jednego filmu. internet ma przez liveboxa i tego sobie juz nie chwali, czesto traci z nim polaczenie i resetuje sie bez powodu. Jak chcesz wiedziec cos wiecej o tej TV to moge sie podpytac co i jak

Prawda livebox kicha na maxa i dodatko trzeba placic za niego.

ruter linkSys bajka, d-link tez daje rade i jest tanszy.

zamiast neo bierzesz pakiet socjalny tpsa i idziesz do netii. w cenie 1mb z tpsa masz 2 mb w netii na tej samej linii. umowe z netia trzeba podpisac w trakcie trwania umowy z tpsa najlepiej na miesiac przed koncem.

Prawda livebox kicha na maxa i dodatko trzeba placic za niego.

a masz że piszesz? od 3 lat mam livebox-a i nie mam problemów ( obecnie jest w cenie usługi ) z telewizji zrezygnowałem, powody - mam kablówkę a oferta TPSA w ilości kanałów dość uboga oraz konieczność połączenia kablem livebox-a z tunerem ( nie lubię kabli ).

Proponuję jeszcze sprawdzić czy Twoja linia telefoniczna jest w stanie obsłużyć telewizję, nie na wszystkich łączach TPSA chce dawać telewizje.

Ja również mam livebox'a (z tym że od 2ch lat) i nie przypominam sobie, żebym w tym okresie miał jakąkolwiek awarię tzn. nie miałbym netu choćby przez minutę.

Sygnał jest mocny, o każdej porze dnia i nocy zgodny z nominalnym. Wi-fi działa bardzo dobrze, gorzej z USB, ale to w sumie żaden problem. Od czasu do czasu trzeba urządzenie zresetować, czyli wyjąć i włożyć wtyczkę do gniazdka. Tyle <ok>

waldek708, Ja też do tej pory nie mogę złego słowa powiedzieć - 4 latka ciągnę. Teraz nadchodzi czas na reumowę i zastanawiam się czy nie wziąć tego pakietu z TV i dlatego się pytam. Tak bym olał sprawę i podpisał nową umowę.

Widno - chyba będę pionierem <ok>

Napisano 06.12.2008

Spoko jeszcze trochę jest - nigdy nie działam na ostatnią chwilę <ok> chyba, że coś nagle wypadnie :mrgreen:

Dodano 10.12.2008

Dobra decyzję podjęto -- robimy re bez TV :mrgreen:

Temat zamykam. Gdyby ktoś miał rozterki co do NEOSTRADY to poprosi o otwarcie tematu administrację forum. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!