Prezes Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Pytanie do tych co mają o tym pojęcie i wiedzą z czym to się je. Nie życzę sobie odp. to jedno wielkie "G" , ani zmień na inne coś itp. Mam tylko tepse w ofercie i nie będę tłumaczył dlaczego nie ma nic innego bo nie ma sensu - nie ma i już - Teraz przejdę do meritum: Kończy się poprzedni "cyrograf" i trza podpisać nowy na 24mies. I tu zapytanie - patrząc na obecne oferty można podpisać samą reumowę albo zmienić sobie np. na pakiet z TV, np. multi. Zastanawiam się nad opcją TV sat - czyli sygnał do dekodera z satelity a internet z łącza telefonicznego RJ45, tak jak do tej pory. Ktoś coś wie w tym temacie, może ma już albo przerabiał to dokładnie Warto, nie warto bawić się w to TV, jaka jakość sygnału TV Dodam, że trochę poczytałem w interku ale jakoś mało sensownie napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewusiek Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Jak masz tylko TPSA to nie koniecznie jesteś skazany na Neostrade na tym samym kabelku mozeszmiec też chociażby Orange ;-) a zresztą nawet jak teraz wybierzesz Neostrade to niedługo będziesz miał własnie Orange tylko po cenie Neo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Ewusiek, Prosiłem o nie pisanie o tym co mogę mieć albo co będzie w przyszłości - wiem. Mam to mieć teraz a innych opcji niżli tepsa teraz NIE MA Może jest na forum osoba, która pracuje w tepsie i się wypowie sensownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Hmm generalnie w cenie (prawie) neo możesz wybrać opcję z TV - dekoder i talerz teraz z tego co wiem jest w promocji ew standardowo po kabelku - cena ta sama a dzieki liveboxowi od razu roześlesz sygnał wifi Jakość sygnału TV jest bez zarzutu - bez porównania lepsza niż sygnał z powietrza, aczkolwiek nie wiem jak z niezawodnościa. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Teraz też mam sata - cyfrowego ale nikomu nie płacę bo odbieram to co jest za free, a jest tego trochę więc znam jakość sygnału z satelitów. Dodam, że mam możliwość przekierowania anteny na kilka satelitów WiFi też mam - sam sobie zrobiłem nie patrząc na tepsę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 znajomy ma TV z tp i sobie chwali, mowil ze ma jakas ciekawa opcja jak w N z wyporzyczaniem filmow tylko, ze w tp placi sie od jednego filmu. internet ma przez liveboxa i tego sobie juz nie chwali, czesto traci z nim polaczenie i resetuje sie bez powodu. Jak chcesz wiedziec cos wiecej o tej TV to moge sie podpytac co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 rcwawa, OK pytaj Właśnie z tym Liveboxem słyszałem, że kiszka ale to nie muszę brać. Teraz jadę na LinkSysie i daję sobie znakomicie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Prawda livebox kicha na maxa i dodatko trzeba placic za niego. ruter linkSys bajka, d-link tez daje rade i jest tanszy. zamiast neo bierzesz pakiet socjalny tpsa i idziesz do netii. w cenie 1mb z tpsa masz 2 mb w netii na tej samej linii. umowe z netia trzeba podpisac w trakcie trwania umowy z tpsa najlepiej na miesiac przed koncem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Prawda livebox kicha na maxa i dodatko trzeba placic za niego. a masz że piszesz? od 3 lat mam livebox-a i nie mam problemów ( obecnie jest w cenie usługi ) z telewizji zrezygnowałem, powody - mam kablówkę a oferta TPSA w ilości kanałów dość uboga oraz konieczność połączenia kablem livebox-a z tunerem ( nie lubię kabli ). Proponuję jeszcze sprawdzić czy Twoja linia telefoniczna jest w stanie obsłużyć telewizję, nie na wszystkich łączach TPSA chce dawać telewizje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja również mam livebox'a (z tym że od 2ch lat) i nie przypominam sobie, żebym w tym okresie miał jakąkolwiek awarię tzn. nie miałbym netu choćby przez minutę. Sygnał jest mocny, o każdej porze dnia i nocy zgodny z nominalnym. Wi-fi działa bardzo dobrze, gorzej z USB, ale to w sumie żaden problem. Od czasu do czasu trzeba urządzenie zresetować, czyli wyjąć i włożyć wtyczkę do gniazdka. Tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Widzę na takie duże forum - dość mało ludków ma połączenie przez NEO ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Prezes, ja też mam Neostadę i od 3 lat tylko raz były problemy z liveboxem. W sumie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 waldek708, Ja też do tej pory nie mogę złego słowa powiedzieć - 4 latka ciągnę. Teraz nadchodzi czas na reumowę i zastanawiam się czy nie wziąć tego pakietu z TV i dlatego się pytam. Tak bym olał sprawę i podpisał nową umowę. Widno - chyba będę pionierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Prezes, A ile czasu pozostało Ci do podjęcia decyzji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Napisano 06.12.2008 Spoko jeszcze trochę jest - nigdy nie działam na ostatnią chwilę chyba, że coś nagle wypadnie Dodano 10.12.2008 Dobra decyzję podjęto -- robimy re bez TV Temat zamykam. Gdyby ktoś miał rozterki co do NEOSTRADY to poprosi o otwarcie tematu administrację forum. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi