peter77m Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam wszystkich! Jestem posiadaczem reanault megane rocznik 1997. Jest to mój pierwszy samochód i prosze o waszą pomoc. Właśnie wróciłem od mechanika, problem taki jak w temacie czyli uszczelnienie silnika i wału korbowego. Sama robocizna bedzie mnie kosztowac 800zł! Troszke mnie to zszokowało, nie wiem czy takie sa ceny czy tez gosc chce mnie naciagnac widzac ze sie nie znam na niczym, cene za usługe tlumaczy tym ze silnik trzeba caly wyciagnac -dlatego 800 zl. Do tego wypisał mi nastepujace czesci: - zestaw uszcz. siln 340zł - zestwa śrub gł. 50 zł - zestaw pierśc. 200zł - zestaw panewek 50zł - uszczelka głowicy 200zł sprzęgło 320zł I jakby nie było 2000zł z kieszeni poszło:( Bardzo prosze o pomoc i wasza opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMC-100 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 800 pln to troche przesada, mnie za uszczelnienie rozrządu kosztowało 200pln robocizna i 330 części, ale po co ci wymieniać sprzęgło?panewki?uszczelke głowicy?pierścienie? to się robi przy kapitalce jak motor szlak trafi!!! lepiej jedz zapytaj kogoś innego, bo ten fachowiec chyba taka złota rączka. od wszystkiego i do niczego. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarciu1111 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 dokładnie uszczelnienie silnika czy remont bedziesz robił jesli remont to ok. ale jesli uszczelnienie to kilka zimeringów chyba raptem 3 uszczelki i lala a pewnie cieknie ci tylko z uczczelniacza na kole pasowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielona Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 A mnie ucieka olej i "fachowiec" stwierdził, że to uszczelniacz silnika, ten przy nadkolu. Za uszczelniacz zapłaciłam 64 zł, za robociznę 340 zł i ... Olej sobie dalej ucieka... No i tak jeżdżę z wyciekiem, tylko zawsze flaszeczkę oleju w bagażniku wożę. Na stycznia jestem umówiona z innym mechanikiem na poszukiwania źródła problemu, choć uszczelniacz już tylko jeden został do sprawdzenia. Ale może to co innego? Zobczymy.... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi