Keny150 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witam! Właśnie zostałem właścicielem Scenica 98' 1.9dti (98KM). Mam kilka pytań w związku z tym. 1) czy to oryginał czy patent,że w 3-cim świetle stop świecą się zewnętrzne żaróweczki jako postój? Ale oczywiście świeci cały pasek jak nacisnę hamulec (fajnie to wygląda jako dodatkowe światła postojowe) 2) jak wyciągnąć akumulator? musiałem zdemontować cały fotel aby się dostać do niego (akumulator 72ah 9 miesięczny i za dobrze nie kręci) 3) czy dti są wszystkie takie głośne?! (miałem wcześniej vw 1.9 tdi (110km) i chodził bardzo cicho w porównaniu z scenicem, poza tym różnica tylko 12KM ale w/g mnie kolosalna w przyspieszeniu Poza tym jestem bardzo zadowolony , odkryłem tyle schowków :shock: , przestrzeń,fotele,wyposażenie,zawieszenie itd. uważam OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 1) czy to orginał czy patent,że w 3-cim świetle stop świecą się zewnętrzne żaróweczki jako postój? Ale oczywiście świeci cały pasek jak nacisnę hamulec (fajnie to wygląda jako dodatkowe światła postojowe)masz gdzieś spięcie w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScenicSS Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 witam też mam Scenica 98 rok silnik 1,9 DtI . Wcześniej miałem Opla Omege B i cisza tam była jak w kościele i zgodze sie z toba że w scenicu jest glośno po za tym super sie nim jeżdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 2) jak wyciągnąć akumlator? musiałem zdemontować cały fotel aby się dostać do niego (akumlator 72ah 9 miesięczny i zadobrze nie kręci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keny150 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Dzięki kolego za te fotki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 A mam pytanie z czym porównujesz tego Scenica ?? Z Golfem jakimś ?? Bo po ilości KM tak wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keny150 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Z silnikiem 1.9TDI (110KM) silnik typ AFN (Seta Toledo) [ Dodano: 2008-12-27, 09:17 ] Witam! Czy to możliwe aby akumlator (11-miesięczny,firmy...Jenox 72ah 600A) padł po 3 dniach? W ciągu tych dni nie podchodziłem do samochodu (garaż +20 stopni) i po trzech dniach akus wyczerpany na max-a!!! Podłączyłem do prostownika a tam wskazania maksymalnego rozładowania!!! Podłączyłem i po 16h ładowania wskazówka na prostowniku (skala do 6) zeszła na 2 i koniec? A ztego co mi wiadomo powinna zejść do zera?! Kolega też ma Scenica i powiedział,że one mają taki duży pobór prądu??? O co tu chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi