madzika26 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam, mam 10 letnia Megane i wczoraj niestety znów awaria.... W serwisie stwierdzili ze poszła głowica (bądź uszczelka) a koszt naprawy wyniesie kolo 4 tys bo trzeba zainstalować nowy rozrząd..... czy to naprawdę takie koszty? Bo jeśli tak to Renia RIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 ile?? ktoś ostro chce na tobie zarobić - nie daj się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 3tyś. to ma lekką ręką zarobku na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Nie no to już lekka przesada :shock: Chyba że to ASO i będą wymieniać wałek z zaworami, bo sam już nie wiem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzika26 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 W sumie narazie auto jest w ASO ( no assistance tylko tam odholowuje) i wstępnie Pan okreslij tak cenę. w prywatnym warsztacie podaja ceny od 1,5- 2 tys;// W dodatku do wymiany jest całe sprzęgło a auto mialo iśc na naprawe po gradobiciu ( 1,8 tys) i powoli sie zastanawiam czy ma to sens pakować tyle kasy wauto warte koło 7 tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jeśli auto warte jest 7 tyś to nie ma najmniejszego sensu robić cokolwiek w ASO bo podwoisz wartość auta Znajdź dobry prywatny warsztat i też zrobią to nie gorzej niż ASO (oczywiście jeśli są dobrzy i się znają na renówkach) Wymiana sprzęgła z częściami to ok. 600-800 zł w prywatnym warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarciu1111 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 ostatnio rozbierałem po zerwanym pasku. i lepiej kupić 2 silnik jesli wiesz ze z głowica jest cos nie tak chyba ze u ciebie padła tylko uszczelka. samej głowicy sprawnej to nikt ci nie sprzeda bo co z robi z reszta silnika jesli kupisz to prawdopodobnie jakąś lipną. za silnik od laguny koles płacił 700 zł goły nawet sprzęgło było niezłe. samo sprzęgło kąpletne to około 350 zł sacs robocizna to juz osobna sprawa kazdy woła inaczej ale jednak narobić sie przy tym trzeba. mozna tu długo dyskutowac ze nie wiadomo co sie kupi hehe pewnie ale w końcu chodzi o to zeby było taniej. jesli auto warte tyle co piszesz to poszukaj silnika kąpletnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzika26 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 wycena z komisu jest miazdzaca No cenia go kolo 2 tys w obecnym stanie Ale pomysł z silnikiem ciekawy w szczególności ze sprzęgło i rozrzad tez jest do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 czy to naprawdę takie koszty?zmień mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 ja się dołączę do tematu mianowicie: Dzisiaj gdy jechałem nagle autko zgasło. Po odholowaniu autka do mechanika stwierdzono na słuch, że zerwał się pasek od rozrządu (chyba wiecie o co mi chodzi). W każdym bądź razie, głowica będzie dopiero ściągana i wtedy mechanik stwierdzi co dokładnie się stało. Pytanie jest moje takie: Co mogło się zepsuć i jakie będą tego koszta? Wstępnie mi powiedziano, że z 2000zł mogę się pożegnać. Nie chcę wymieniać silnika, bo ten jest w bardzo dobrym stanie (błąd, że rozrząd nie był wymieniony na czas) Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 napewno pokrzywione zawory, wiec do roboty glowica plus nowy rozrzad, niewiem jakie sa koszta rozrzadu w twoim silniku, ale musisz sie liczyc z kosztami okolo 1500-2000 zl z robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 rozrząd do 2.0 8v kosztuje 200 zł Woody, biznesmenem to ty nie będziesz Pytanie przy jakich obrotach Ci zgasł? Od tego zależy rozmiar zniszczeń. Używany silnik możesz znaleźć już za 1000 zł, więc wymiana na inny może być tańsza niż robienie tego co masz. 2.0 8v to są bardzo żywotne silniki, więc dosyć nieźle się trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi