timon12 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 witam mam zamiar kupić megan cabrio z racji na to ze nie zależny mi na osiągach chce taką z silnikiem 1.4 lub 1.6 żeby bylo małe spalanie :) i w związku z tym chciał bym sie nieco dowiedzieć o tym aucie co sądzą o nim użytkownicy jak sie te silniki trzymają jak reagują na instalacje LPG jak jest z elektryką w tytm aucie ja jest z blacha i wogóle jak sie te auto sprawuje :) jak jest z tym dachem w cabrio /czy jest szczelny i jak jest w zimie/ z góry dzięki za wszelki info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Hej Posiadam wersje cabrio 98r Jest to moja pierwsza zima z tym autem i jak narazie wszystko jest ok. Najwazniejsze jest abys podczas kupowania cabrio dokladnie sprawdzil dach. W jakim stanie sa uszczelki, czy wszystko jest dobrze ze soba spasowane, i najlepiej abys zrobil test wodny czy nigdzie nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 W zimę: Jeżdżę Meganką HB rodziców i moim Cabrio i nie czuję różnicy, a nawet w cabrio szybciej jest ciepło w środku (inna nagrzewnica? wspomagana czymś? nie wiem..) Jak będziesz dbał to nie ma problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 a nawet w cabrio szybciej jest ciepło w środkumniejsze wnętrze - cała tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 bronius, Nie o to chodzi.. Ciepłe powietrze leci o wiele szybciej. Po przejechaniu ok 200-300m już leci ciepłe powietrze jakby silnik był rozgrzany, a przecież nie możliwe żeby po przejechaniu takiej odległości płyn chłodniczy się rozgrzał jeszcze przy takiej temp otoczenia jaka jest aktualnie.. w HB muszę przejechać co najmniej 1-2km żeby zaczęło lecieć lekko ciepłe powietrze.. Nawet jak HB rodziców był nowy to tak szybko się nie nagrzewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 dochodzi jeszcze kwestia innego silnika - większy silnik generuje więcej ciepła, może termostat ma trochę inną charakterystykę itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Możliwe.. w każdym bądź razie w moim cabrio z silniczkiem 2.0 jest cieplutko.. Zobaczymy jak przyjdą zapowiadane 20stopniowe mrozy, ale wydaje mi się, że powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Może tam zastosowali jakąś grzałkę płynu chłodniczego i dlatego szybciej. To tylko domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 nic takiego nie było - w 10 letnich autach w jednym nagrzewnica mocniej zarośnie, a w innych mniej i stąd takie różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakollo Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam wszystkich fanów Renault Mam zamiar kupić Megane Cabrio I i mam jedno pytanie. Czytałem że w cabrio można założyć "ścianke" na tylnie siedzenia żeby zwiększyć pojemność bagażnika, czy ścianke trzeba dokupić czy może jest w standardzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 to jest roadbox, nie jest to wyposażenie std: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakollo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A więc skoro już zacząłem pytać to chciałbym sie dowiedzieć jak to autko ogólnie się sprawuje? Czy jest to wygodny samochód? I jak to jest z tym dachem, mocno namaka wodą, jak sprawuje się zimą? Czy pojemność bagażnika wystarczy na jakiś wypad poza miasto ze znajomymi ? I nie macie takiego stracha że ktoś kiedyś zechce rozciąć dach w waszych Megankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Auto sprawuje się świetnie. W środku cieplutko i sucho nawet podczas ulewy czy śnieżycy. Zależy ile bagażu będą mieli znajomi. Ogólnie bagażnik jest mały, ale 4 małe torby (takie jak np na trening) zmieszczą się bez problemu. nie macie takiego stracha Powiem Ci tak: jak ktoś złośliwy to wszystko zniszczy niezależnie z jakiego materiału wykonane. Przejedzie gwoździem wzdłuż autka, potnie dach, wybije szybę itd. Na początku trochę się bałem, ale teraz już mi przeszło - w końcu to nie jest nowy Merc SLK. Pakollo, Mam takie coś w swoim i jeśli nie potrzebujesz tylnych foteli to polecam. Zmieszczą się dwie torby więcej ( i +20 do wyglądu) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakollo Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Jeżeli kupie Cabrio to będzie stało pod blokiem, nie mam dostepu do garażu. Czy bardzo mocno wpłynie to na niszczenie się dachu (np. zimą lub w deszcz) I takie może głupie pytanie : Czy Cabrio jeździ się na myjnie mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Czy bardzo mocno wpłynie to na niszczenie się dachu Na pewno. Wiesz co się dzieje z ubraniami jak powiszą trochę narażone na działanie słońca - blakną. Osobiście odradzam kupowanie cabrio ze szmacianym dachem jak nie ma się garażu. Czy Cabrio jeździ się na myjnie mechaniczną? Nigdy bym nie pojechał. Byłem na samoobsługowej tylko i dachu nie myłem. Wolę delikatnie gąbeczką i wodą z Vanishem do tapicerki, a potem konserwacja środkiem do pielęgnacji butów. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi