LYNX Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Co sądzicie o silniku 47 Kw? Czy wystarczy mocy do SCENICA? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 będzie biednie mocy to to nie ma - raczej do toczenia, nie do jazdy - scenic jednak cięższy jest i ma większe opory powietrza niż zwykłe megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 hey a czy w sceniku na pewno był montowany osiołek? F8Q? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Robak, looknij pod mój avatar, tam znajdziesz F8Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Robak, pewnie, że był gojgien, chodzi o wersję bez turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 bronius, Wiem widzę po różnicy w mocy, jednak pytanie było bardzo precyzyjne więc moja odpowiedź jest poprawna :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 LYNX, zapraszam na jazdę próbną takim silnikiem w mojej Megi. Zobaczysz jak to sobie chodzi. Osobiście twierdzę że do spokojnej jazdy wystarczy ale to nie wystarcza jednak do rozsądnej. Za bardzo nie idzie poszaleć a i do wyprzedzania trzeba mieć wprawę tak jak w maluchu. Ale ekonomia i koszty eksploatacji to wielki plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 gojgien, pytanie jest precyzyjne bo podana jest moc silnika, więc nie trudno domyśleć się o który F8Q chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 bronius, ło jezu nie wiedziałem, ale to rodzynki musiały być, bo nawet w ogłoszeniach nie spotykałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jeżdżę megi I z takim silnikiem i do scenica nie polecam, jak by nie patrzeć - słabiutki to silnik. A z niskimi kosztami to też mało prawdopodobne - żeby sie potoczyło, trzeba pocisnąć, a wtedy i koszty rosną :-| Ale generalnie dosyć trwały i solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amigotczew75 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 LYNX, zapraszam na jazdę próbną takim silnikiem w mojej Megi. Zobaczysz jak to sobie chodzi. Osobiście twierdzę że do spokojnej jazdy wystarczy ale to nie wystarcza jednak do rozsądnej. Za bardzo nie idzie poszaleć a i do wyprzedzania trzeba mieć wprawę tak jak w maluchu. Ale ekonomia i koszty eksploatacji to wielki plus. Nie do końca się zgodzę że to Prawie jak w maluchu. Moja to nawet się kula i przy wyprzedzaniu sobie radzi na każdym biegu a i setkę dosyc szybko osiąga a też zwykły gruźlik.Co do zużycia to też nie jest duże nawet jak jest deptane. Zgadzam się że do SCENIC-a to na pewno jest słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Raczej jadąc 100km/h to sobie za bardzo nie powyprzedzasz. I tak masz Vmax 154km/h to nawet 1,4 8V jest lepsze. Ja swoim najwięcej jechałem 145km/h ale normalna eksploatacyjna prędkość to zazwyczaj 120km/h. A prawie robi wielką różnicę. Zaletą tego silnika jest jego duża żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi