Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megi 1,6 8v Gaśnie po odpaleniu na ciepłym si

dbonne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam borykam się z usterką której nie mogę namierzyć a mianowicie po odpaleniu na zimnym silniku wszystko jest ok jeździ i nie ma większych problemów dopuki go nie wyłacze i nie odpalam ponownie wtedy po odpaleniu silnik wchodzi w dziwne zachowanie obroty spadaj prawie do zera i tak sobie wibruja az zgasnie a kiedy prubuje dodac gazu to strasznie go dusi, ponowne odpalenie i wszystko jest ok i tak za kazdym razem jak go zgasze i prubuje odpalic po jakiś 10 min bo jesli go odpalam zaraz po zgaszeniu to wszystko jes ok. byłem juz u wielu mechaniorów zmieniłem silniczek krokowy, sonde lambdę czysciłem przepustnice wymieniłem węzyk i sam przepływomierz zmieniłem świece sprawdzone cewki byłem na badaniu komputerem i nic dalej to samo a jeszcze zmieniłem potencjometr przepustnicy wydałem kase na darmo bo nic nie pomogło może ktoś z was juz to przerabiał.

• 2 lata później...

I ja mam ten sam problem kolego....pojezdze po miescie, i potem na cieplym problem tzn. autko odpali super ale odrazu sapdno obroty do zera przydlawi sie i po sekundzie zgasnie no chyba ze mu zrobie przygazowke to wtedy jeszcze wroci do normy.Ciezko znaleźć co moze bolec te silniki.Prawdopodobnie to związane albo z powietrzem albo z dawko paliwa.

Ja miałem ten problem, zwłaszcza latem. Na zimno paliła od razu, na ciepło odpalała z lekkim trudem ale jednak. Gdy chciałem ruszyc dławiło ją niemiłosiernie. Pomagała ostra przegazówka. Z czasem odpalanie rozgrzanego silnika było wyzwaniem, aż do dziś gdy wymieniłem czujnik połozenia wału.Jak na razie i odpukać w puste :) wszystko działa i odpala za każdym razem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!