mati.b Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam mam problem Co jakis czas przycina mi sie dmuchawa od nawiewu renault megane rocznik 96.Czasem wogole nie działa a czasem jak dodam wiecej gazu na luzie to nagle sie załaczy. Czy to jest silnik na wykonczeniu czy moze brak styku. CHciałem sie do elektroniki dostac ale nie wiem jak to zrobic od panelu w kokpicie bo nie widac tam zadnych srobek ani niczego podobnego. Prosze o pomoc jesli ktos sie juz z tym styknał. Pozdrawiam i czekam na odpis. /Mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Kończą się szczotki w silniczku, lub nie kontaktują wtyczki, kable. W momencie kiedy nie działa silniczek (a powinien działać) spróbuj w niego puknąć (np. trochę większym śrubokrętem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 pod maską od strony akumulatora zajrzyj ku środka auta zobaczysz dużą wtyczkę kwadratową wyciągnij ją spryskaj jakimś środkiem do czyszczenia styków, powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwisant Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 witam sprawdż kośc przy termiku lubi sie wypalać prezy silniku wentylatora raczej nie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 W moim przypadku była to kostka (złączka) koło przekaźnika w centralnej części podszybia. Jak stoisz przodem to auta to po prawej stronie od akumulatora. Właśnie zaczyna się wypalać na 2 pinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlabun Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 pod maską od strony akumulatora zajrzyj ku środka auta zobaczysz dużą wtyczkę kwadratową wyciągnij ją spryskaj jakimś środkiem do czyszczenia styków, powinno pomóc Mam ten sam problem. Gdy wyciągnąłem płytkę z kwadratową kostką, spryskałem kostkę płynem do styków i kilka razy połączyłem i rozłączyłem, nawiew przestał działać na amen. Gdy poruszam płytką (naciskam na nią z góry), czasami nawiew się załącza na krótką chwilę. Poradźcie co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerusalem Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Skoro o nawiewie tutaj to ja wtrące swoje 0,03zł. Mam R. Megane Scenic 96r i 6-ścio stopniowa regulacja nawiewu nie działa. Znaczy jak ją włączę na 1 to działa na pełnych obrotach i tyle... regulacja pokrętłem nic nie zmienia. Gdzie tkwi problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Najprawdopodobniej masz uszkodzoną płytkę sterującą od nawiewu a konkretniej elementy na tej płytce. W megi jest ona w centralnej części podszybia w scenicu pewnie podobnie. Resztę wysyłam na PW ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgud Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Witam Mam ten sam problem co kolega. Czy ja też mógłbym prosić o więcej informacji na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmelman Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Puśćcie i mi jakieś info jak oczywiście można. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 W jakiej kwestji Jakby o tym to zerknij na PW ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Govi Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 MAM PROBLE Z OGRZEWANIEM W MEGANCE 96r 1,6 BEZ KLIMY MAM SAMOCHÓD OD MIESIĄCA I RAZ DZIAŁAŁO MI OGRZEWANIE W SAMOCHODZIE RAZ NIE, OD DWOCH DNI CISZA NIE DZIAŁA MAM PYTANKO CZY WIEDZIAŁBY KTOŚ JAKI MOŻE BYĆ POWÓD TEGO ZE TAK SIĘ DZIEJE. ? WSZYSTKIE BEZPIECZNIKI W AUCIE SĄ OKI SPRAWDZIŁEM [po pierwsze nadużywasz klawisza ENTER, po drugie nienawidzę jak ktoś do mnie KRZYCZY(jest to naruszenie regulaminu forum), po trzecie przeczytaj regulamin, a po czwarte za multiposta otrzymasz czerwoną kartkę] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Prosze odpowiedzcie, czy wymiana szczotek na silniku nawiewu w megance jest jakims duzym problemem? I jaki moze byc koszt czesci ? Wlasnie postukalem sobie w silnik od nawiewu i zaczal dzialac, bo wczoraj na mrozie zdechl. Jak poopukam chodzi jak wylacze stacyjke i wlacze przestaje dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 SoundWave, na początku sprawdź wtyczkę z zasilaniem silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 No wlasnie tez o niej pomyslalem, kiedys na forum dawalem zdjeica jak jedna wtyczka od nawiewu mi sie upalila (dwa piny chyba), wzialem sie za to => porzadne odgiecie pinow + duza ilosc srodka do stykow i smiga! :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi