cwonda Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam, posiadam Megane I z 2002r, a w nim fabryczny kaseciak tuner list wraz z wyświetlaczem i pilotem. Moje pytanie brzmi czy jest możliwość zamiany radia na fabryczne z Megane II mp3, wraz z wyświetlaczem do niego, zostawiając stare okablowanie oraz pilota przy kierownicy? Czy przewody i wtyczki pasowały oraz czy wyświetlacz od M2 pasowałby jakoś w miejsce wyświetlacza od M1? Zastanawiał się ktoś kiedyś nad czymś takim? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Nie wiem czy wyświetlacz będzie pasował w ramke starego ale wiązka nie pasuje. W nowszych jest jedna zespolona wtyczka zamiast dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 czyli jeśli by wyświetlacz pasował i by się przerobiło wtyczki ze starej na nową teoretycznie by to działało?? też chętnie bym zmienił radio w swojej megance na nowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Powinno działać. Najsensowniej by było kupić zestaw radio+pilot+wyświetlacz+wiązka i przerobić wiązkę tak żeby pasowała do wtyku przy zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 zgodzę się że to najsensowniejszy pomysł ale niestety nie najtańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 ja bym proponował zakupić samą wiązkę i przerobić. Nic z części które mamy w aucie nie zostaje uszkodzone. Jak nie wyjdzie straty będą niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjs Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 zgadzam sie z przedmówcą, ale to trudno dostępny towar:) ja dlugo szukałem wiązki do MI..fakt, że koniec końców miałem dwie i jedna leży:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Niemożliwe nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 zgadzam się w 100% z czaku89 . jeśli się okaże że na wiosnę jednak nie sprzedaje samochodu to pokombinuje żeby zrobić taką zamianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi