ALBERIGON Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Mam Meganke diesla od 2 m-cy (1.5 dci z 2005r) Bierze mi dużo oleju. Na 1500 km musiałem dolać 0.5 l. GDZIE NALEŻY SZUKAĆ PRZYCZYN??? Po nowym roku wybieram się na pomiar spalin, moze zbadam dodatkowo kompresje silnika. A co wy myslicie na ten temat???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Trudno coś konkretnie powiedzieć ale najprawdopodobniej turbina padnięta ( ktoś ją zajechał nieumiejętną obsługą), ewentualnie mogą być jakieś wycieki..... to tak na początek. Spokojnie nie martw się branie oleju w turbo dieslach to norma więc spokojnie, ja do swojego dolewam ok. 0,5 litra na 20 tys.km. bo tak robię wymiany oleju a jeżdze na mobilu 5w/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Polecam sprawdzic przwod olejowy turbo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi