Lambzer Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich! mój problem jest może błachy, ale w sumie cieszę się, że póki co nie piszę z niczym poważniejszym nabyłem pokrowce na fotele i zakładając je natrafiłem na problem pt. plastikowe mocowania, gwinty, nie wiem jak to nazwać, które trzymają zagłówek w fotelu. Mam pytanie czy ktoś już się zajmował ich zdejmowaniem, czy w ogóle jest to możliwe, no i jak się do tego zabrać? z góry dziękuję za rady:) w tytule tematu wybrałem model phI, choć nie jestem pewien o co w tym chodzi, a nie znalazłem wyjaśnienia w regulaminie :-/ , chodzi o megane classic z 97 r. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 to na pewno phI słuchaj kolego... te gwinty gdy wchodzą w siedzenie to są otoczone takim plastikowym kółkiem :) u mnie w tym kółku jest taki jakby "guziczek" gdy go naciśniesz wtedy zagłówek wychodzi spokojnie do góry :) natomiast w starszym aucie nie miałem tego guziczka.. wtedy tza było potraktować zagłówek siłą :) pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambzer Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 dziękuję za odpowiedź! w sumie to może się źle wyraziłem, z zagłówkami sobie oczywiście poradziłem; obecnie staram się dostać pod te otoczki z guziczkami i je chcę wytargać z fotela, tylko nie wiem jak. kolega w Ibizie ma możliwość zdjecia także tych mocowań, po przyglądnięciu się temu co jest w Megane stwierdził że takiej możliwości nie widzi. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Najlepiej troszke materiał pod tym ugnij i wepcnij pokrowiec po to poprostu Bo nie wiem czy to jest demontowalne a szkoda roboty jak można łatwiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zrób tak jak napisał Kam 1.Prawdobodobnie wyjąć te plastiki będzie problem,natnij trochę mniejsze otwory od średnicy tych plastików i włóż pod nie pokrowiec.Ja tak zrobiłem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 nie wiem jak w Megii... ale dziwne by to było gdyby nie dało się tego ściągnąć... "tak mi się wydaję" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja nie powiedziałem że się nie da tylko że jest problem ze zdjeciem tych osłon,po co zdejmować skoro i tak w pokrowcu trzeba zrobić otwór,a pokrowiec tak jak napisałem można założyć bez ściagania osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 petrus ja nie przyczepiam się do tego co napisałeś lub nie napisałeś ale sam się zastanawiam nad fenomenem założenia tych plastików w naszych Megankach :) pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ależ o żadnej zaczepce niema mowy,ja sam zastanawiam się nad geniuszem francuskich konstruktorów,poznając mysli techniczne renówek.pozdrówko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Nie wyjmiesz tego. Robisz deczko mniejszy otworek i wpychasz pod plastiki. Pokrowce są z takiego materiału, że spokojnie go naciągniesz i upchasz pod tym. Sam tak robiłem jak zakładałem u siebie w MI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lambzer Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 dziękuję za rady! właśnie dokładnie oglądałem te plastiki, tam są jakieś zatrzaski, coś w rodzaju przycisków itp., próbowałem tym kręcić i różne inne cuda, więc myślałem że się do tego źle zabieram. zastosuję więc Wasze rady, pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzyss Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 ja to się namęczyłem przy wyciąganiu tych zagłówków masakrycznie:D ale za to mam teraz te skórkowe podwójne:D a przy okazji może ktoś chce zakupić komplet (5 szt) welurowych zagłówków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi