Kam1l Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Skąd wziąść rozpórke do megane 1.6 (fabrycznie nie mam) na allegro też na dzień dzisiejszy nie ma a firmy zajmujące się tym wołają po kilkaset zł. Troszke dużo. Skąd dostać takie cudeńko ? ktoś zna forme która sie zajmuje robieniem/dystrybucją w rozsądnych cenach? Najlepiej jakieś ładne w polerce lub pomalowane a nie jakiś zwykły kawałek żelastwa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item510699473_renaul...b_rozporka.html takie coś? jeśli chcesz coś lepszego niestety trzeba wydać ok 200zł,albo kupić co fabryka montowała..jest tego na szrotach...wystarczy odmalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Właśnie nie takie bo to szpeci silnik. 200 zł to nie tak wiele jak za coś co ma zdobić i usztywnić autko. Czytałem że z el-tecu gościowi do ibizy zawołali 800 zł :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 a ja bym kupił taka jaka fabryka dała (na szrocie albo z allegro) i dał ją pochromować i będzie git...kiedyś tak swoją zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 w pierwszej fazie poza silnikami 1.4 oraz 1.9d wszystkie meganki miały fabryczne rozpórki kielichów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 No ja nie mam bo ja mam wersje leggera (super lekka ) A ile takie chromowanie kosztuje? bo na forum capri wzioł koleś za klamke 70 zł a za lusterko 180... to przypuszczam że za rozpórke cena może byc... nieopłacalna :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qla Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Faktycznie zauważyłem, że rozpórkę do Meganki ciężko zdobyć... Jak nie chromem to lakierem proszkowym też będzie ładnie(no może nie aż tak ale będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Kamil i jak tam dzwoniłeś w sprawie chromowania gdzieś? u mnie w Bydzi (niestety znajomy już nie pracuje w firmie co się tym zajmuje) i dzwoniłem do 2 firm w jedenj koleś powiedział: jeżeli trzeba szlifować po ściągnięciu fabry to 250zł a jeżeli nie to 200zł W drugiej koleś powiedział ze cena to 20zł za dm3... czyli kosmos ale może ktoś ma znajomych i zrobi po kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Kam1l, nic nie mówię ale bronius, ma racje wszystkie poza 1.4 i 1.9 w megi ph 1 miały rozpórki, sam widziałeś w mojej poprzedniczce czarnej megi, miała orginalnie :) a w ph 2 w 1.6 16V nie mam pozpórki i z tego co wiem nie miały juz w standardzie :-x ale to w ph2 , jak na moje twoja megi była grzebana, myślę że zdajesz sobie z tego sprawę ;-) ( może ta instalacja gazowa tyle miejsca potrzebowała i zabrali :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 a w ph 2 w 1.6 16V nie mam pozpórki i z tego co wiem nie miały juz w standardzie :-xw ogóle w ph2 nie montowali rozpórek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wiem ale idzie kupić chromową z allegro za 200zł ale po co mi to, jak i tak auto wymieniam w marcu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Napisałem meila. 350 zł za całość ale to Poznań... chyba sobie dam zwykłą rure i pomaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syndrom Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mam pytanie, czy ktoś zamontował rozpórkę do mI phII 1.6 16v? Czy wchodzi bez problemów, czy np. blok silnika przeszkadza? I czy ktoś z was po wmontowaniu rozpórki odczuł poprawę właściwości jezdnych? (Czy jest sens montować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 nie wiem czy będzie pasować czy nie ale właściwości tej rozpórki moim zdaniem są znikome...bo ona w żaden sposób nie rozpycha kielichów-nakładana jest na nie, jedynie przy zderzeniu może zniwelować ciut siłę uderzenia i jak dla mnie thats all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 syndrom, ta rozpórka w phII ma inne mocowanie niż w phI więc nie można ich stosować zamiennie. bo ona w żaden sposób nie rozpycha kielichów-nakładana jest na nie i tak ma być Ona usztywnia kielichy w zakrętach i dzięki niej przednie zawieszenie jest sztywniejsze. Gdybym znalazł takie coś za rozsądne pieniądze to bym zainwestował, ale w normalnym użytkowaniu różnicy wielkiej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi