LPS Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 http://www.wnp.pl/logistyka/21988_1_0_0.html Czyżby powrót do PRL-u :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 ja to doskonale pamietam :evil: koszmar. swego czasu jak jechałem nad morze malcem to brałem cały zapas w karnistrach bomba zegarowa na tylnym siedzeniu.nigdy bym nie chciał aby to wróciło .czy wyobrażacie sobie co by sie działo przy takiej ilości samochodów jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 A ja w maluchu miałem nawet dwa zbiorniki ;-) Bardzo się dziwili jak lałem do pełna ;-) :) Ale miałem ubaw jak się pytali czy nie mam gdzieś dziury :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Zastanawia mnie, kto będzie stwierdzał czy mamy już kryzys paliwowy czy nie. No i to, że będą obniżać zużycie paliwa przez "obniżanie limitów prędkości jazdy" to co, zamiast 50km/h po mieście będzie można jeździć 30? Czy to zmniejszy zużycie paliwa? Jakoś wątpię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Wydaje mi sie ze raczej bedzie chodzilo o zmniejszenie limitu predkosci na drogach ekspresowych i autostradach, ew. poza terenem zabudowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Nie wiem czy to coś da, przecież jadąc autostradą np. te 120 km/h zużycie paliwa jest mniejsze niż przy prędkości 80 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ja nie mowie ze to cos da, tylko staram sie rozumowac tak jak wladza. Wszyscy wiemy ze to jest tylko oszczednosc na papierze, a rzeczywisotsc przedstawia sie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 kiedys jak był kryzys paliwowy w stanach to wprowadzono ograniczenia predkości co bylo rygorystycznie egzekfowane po prostu gdzies bieżemy te wzorce [komuna ,stany] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ale chyba auto mniej pali przy prędkości 90 niż 50 km/h. Może się mylę. Kiedyś fryzjer mi mówił że w polsce są zapasy wojskowe ropy które starczyłyby na 30-40 lat. Nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 W TV mowili o zapasach na 80 dni :) Wyobraz sobie ile by musialo byc tej ropy, zeby starczylo na 40 lat. dla wszystich. Takiej ilosci poprostu nie da sie ukryc, chocby ze wzgledu na gabaryty zbiornikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 panowie, trzeba sie przyszykowac na to wojne z korea, jak juz nam tarcze zainstaluja, stad pewnie te limitowanie paliwa. mamy juz wiece partyjne ala gierek, to i czemu nie wziasc wiecej dobrych, sprawdzonych mechanizmow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Kiedyś fryzjer mi mówił że w polsce są zapasy wojskowe ropy które starczyłyby na 30-40 prawda ale to nie powinno trafić w obieg publiczny fryzjerzy to plotkary Wyobraz sobie ile by musialo byc tej ropy, zeby starczylo na 40 lat. dla wszystich. Takiej ilosci poprostu nie da sie ukryc, chocby ze wzgledu na gabaryty zbiornikow. da się Easy są miejsca w polsce gdzie się takie rzeczy znajdują, a grzybiarze nawet nie wiedzą że deptają po zbiorniku z setkami tysięcy ton ropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Uważam iż powinni je opróżnić, bo to jest zagrożenie dla środowiska! Osobiście bym takiej ropy nie chciał tankować, wolę V Powera na kartki! :) Ale autobusy, inne dziadostwo typu VAG mogą na takim z zapasów jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRACHU Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Prawda jest nieraz bardzo zaskakująca. Jak MON mnie powołał to na jednostce były stare magazyny i duży obszar pola krzaków których pilnowali wartownicy. Po co żeby ktoś nie ukradł drzew? pod ziemią były zbiorniki wypełnione paliwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Coz ja widze jedno wyjscie z tej sytuacji. kupujemy dzialki i tam stawiamy zbiorniki i bedziemy przechowywac paliwo. :) :) Ciekawe czy kartki dostana kierowcy samochodow czy wlasciciele. Bo to jest zasadnicza roznica :) P.S A moze zrobimy jeden wielki zbiornik dla calego naszego forum???? Smiac mi sie chce z tych reform. :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi