Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jak oszukać klapę laptopa ? ;)

meganecoupe02

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nietypowe pytanie dla zorientowanych w temacie laptopów, dokładnie chodzi o Dell'a c500.

Chciałem oszukać sprzęt, żeby nie wiedział, że klapa jest zamknięta.

W windzie już poprzestawiałem w opcjach zasilania, żeby nie wyłączał ekranu itd, ale nie o to tu chodzi. Chodzi o to, żeby się uruchamiał przy zamkniętej matrycy. Kiedyś to działało, a od jakiegoś czasu przestało i nie wiem czy to jakaś opcja w biosie czy co, nie mogę do tego dojść od dłuższego czasu.

Najlepszym rozwiązaniem dla mnie by było fizyczne oszukanie go, ale tu tez zonk bo nie wiem gdzie jest czujnik od zamknięcia matrycy.

Jak uruchamiam przy zamkniętej matrycy to słychać że startuje, ale za kilka sekund się wyłącza.

Jakieś sugestie?

Zbyt malo wiem o serii C, ale w D a juz szczegolnie w najnowszej E jest specjalny soft do zarzadzania roznymi "wyjatkami"

mowie o DELL Quickset, sprawdz czy masz cos takiego u siebie lub ew. sciagnij ze strony DELLa.

ps. moze tu cos bedzie http://support.euro.dell.com/support/edocs...df/82ewxa01.pdf

Dzięki KrzychK za manual, potrzebowałem go przy pierwszym rozkręcaniu, ale teraz też może się przydać :mrgreen:

Próbowałem zainstalować ten Quickset, ale wywala błąd, że system nie jest supported.

Zapytałem kilka osób jeszcze na elektrodzie i może coś wymodzą, wolałbym to załatwić fizycznie niż programowo, bo z tym to nigdy nic nie wiadomo :mrgreen:

Pozdrawiam.

nie dzwoniłem, bo nawet nie wiedziałem że coś takiego jest. To jest stary sprzęcik, pewnie nawet nie pamiętają że coś takiego produkowali :mrgreen:

Tak czy siak, dostałem dzisiaj rozwiązanie !

Podesłał mi gość z Elektrody - rozwiązanie było banalnie proste. Mechanizm wyłączania matrycy był częściowo w matrycy i częściowo w kadłubie. W matrycy był mały magnesik, po prawej stronie, a druga część była wśród kontrolek i mikrofonu. Korzystając z podesłanego przez Ciebie manuala rozkręciłem obudowę matrycy, wywaliłem magnes i po sprawie! Aż mi głupio jak pomyślę że tyle czasu traciłem nerwy na taką głupotę :-/

Teraz wszystko działa jak sobie zaplanowałem :)

Dzięki za pomoc :mrgreen: