Ewusiek Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Na początek dzisiejszy Nasz wynik Faceta autem trasa Łódż - Ikea Janki - Łódź - w sumie 260 kilometrów srednie spalanie na tym dystansie 4,7 ON srednia prędkość 73,6 km/h predkośc jazdy zazwycza okolo 10 - 20 km powyżej ograniczeń auto : Laguna II Kombi silnik 1,9 DCI lekko pomodzona mocą niezły wynik ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 mieliśmy zatankowaną Vectre B 1.7 TD pod korek. I z Poznania do Karpcza wskazówka drgneła dopiero pod górami Nie wiem ile to było ale w każym razie mało. bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T0mal Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Corsa A z 91r z silniczkiem 1.2 Trasa ze slaska w bieszczady, srednio z 100km/h spalilo 5,2l/100km benzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 moja meganka 1,9 dCi Trasa z Płocka do Radomia i z powrotem: 4,3 litra, średniej nie pamiętam. Pierwszy i ostatni raz tak mi się udało - zupełny brak przyjemności z jazdy, dla kierowcy, dla samochodu i dla innych użytkowników drogi. Wynik na oponach Toyo 185/60/15, na 205/45/17 niemożliwy do uzyskania. Jak się postaram to 6,5 bez problemu połknie Transit 2,5D (1990rok)- 6 litrów na setkę to standard, od nowości do tragicznego końca tyle palił. Na pusto oczywiście ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 megane 2004r 1.6 16v na dystansie 80 km-wskazania komputera śr. spalanie 5,4L/100km. Nie pamiętam śr.prędkości, podczas jazdy myślałem że zasnę, poruszałem się z prędkością około 80km/h. Pomimo tak małej prędkości i tak w mieście widziałem większość aut które mnie wyprzedzały . Ogólnie masakraaaaa :-P Wągrowiec-luksemburg-1100km focus 1.8 benzynka rocznik 199?-nie pamiętam. Całe Niemcy z prędkością 160-170km/h(oczywiście poza korkami ) średnia wyszła 8,7/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 megana 1.5 dci przy jeździe na światłach dowolna długa trasa poza miastem ( typu Wawa- Gdańsk i z powrotem) , średnia z trasy (wg kompa ) jest ok 3.6 l/100 km. Gdy wcześniej można było jeździć bez włączonych świateł średnie z trasy wychodziły ok 3.4 l/100km. Gdy są duże mrozy spalanie odpowiednio wzrasta , ale NIGDY w trasie nie przekroczyło 4 l/100 km Na pełnym zbiorniku , w lato , jestem w stanie zrobic w trasie ponad 1500km Auto nadrabia za to zużyciem oleju . dodam że jeżdzę raczej zgodnie z przepisami ( auto na więcej nie pozwala). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajbek Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Megane 1 1,9 dTi 2 ulice od mojego bloku-parking pod moim blokiem 0 l/100km no można powiedzieć, że w mieście Nie zapalił, akumulator padł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 seatem toledo 2 1,9 TDI spalilem 3,7 l przy predkosci 100-110 na zbiorniku 1400 k.a scenic pali mi przy tej predkosci 5,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 a ty Ewusiek zamiast "se" pisz sobie a nie będziesz uczył innych... :-/ a swoja drogą mój wynik to 6,2 l Trasa z Katowic do Krakowa przy prędkości 110 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 auto : Laguna II Kombi silnik 1,9 DCI lekko pomodzona mocą niezły wynik mam dokładnie takie samo autko i tez lekko zawirusowane.Wynik poniżej 6l/100km niemożliwy,ale skoro tak piszesz,to tak musi być. Będę musiał szukać usterki dlaczego moja laga tak DUŻO pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Będę musiał szukać usterki dlaczego moja laga tak DUŻO paliPolecam badanie prawej stopy u ortopedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Lewy, Chyba będę musiał a po wizycie może mi się uda wpisaś na liste z moim rekordem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 waldek708, szkoda szukania takie bzdury to można pisać ciekawe czy wynik sprawdzany był na komputerze czy na stacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewusiek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 kbarann, rozbieżnośc moze być ale nie gigantyczna nie masz daleko do lodzi mozesz sprawdzić kiedys spalanie lalki ;-) nie wiem skąd zdziwienie takimi osiągnięciami, w zeszłe wakacje na dystansie 5 tys km wynik spalania przy 4 osobach i begażu olbrzymim 5,8 litra na 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 dzisiaj zrobiłem 680 km w trasie , srednia predkość 61km/h , srednie spalanie 3,5. Gdyby było troszke cieplej , i bym jechał na letnich oponach i z wyłączonymi swiatłami, to jestem w stanie na takiej trasie ,uzyskać wynik ok 3.1. Jako potwierdzenie załączam kiepską fotke ( oryginał z nokii , nic nie kombinuje) jaki komp pokazuje zasięg po zatankowaniu. Największy przebieg między tankowaniami uzyskałem ponad 1700 km, dalej się bałem jechac , ale mogłem chyba dociągnąć do 1800 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi