rafo30 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 też tak myślę mam zamiar się do nich wybrać ale na razie jestem mocno zajęty i chciał bym wiedzieć co jest nie tak żeby mi kitu nie wciskali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam wszystkich! Tez chce dorzucic swoje 5groszy na temat sprzegla... z tego co wiem to te typy tak maja... jezdze M1 coupe 1.9 cdi z 2001r. i sprzeglo chodzi jak w traktorze tz. cierzko i twrdo. Trzeba sie przyzwyczaic ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syndrom Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zauwazylem ze czesto przy wrzucaniu wstecznego i tylko tego biegu jest zgrzyt ale nie zawsze, sprzeglo napewno dociskam do konca bo sie z tym pilnuje, zeby sprawdzic czy to nie przez to Ja mam dokładnie tak samo, zgrzytnie mi czasami i nie mogę odnaleźć przyczyny. Ktoś też tak ma? Czy po prostu jest to objaw, że sprzęgło powoli nadaje się do wymiany. Przejechane mam 130 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 u mnie sprzęgło wytrzymało 115tkm, i też coraz gorzej biegi wchodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcwawa Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 mam male pytanko co do sprzegla przejechane mam juz okolo 135tkm i przy wrzucanie biegu wstecznego strasznie zgrzyta skrzynia (wiecie ten odgos jakby bez sprzegla sie wrzucalo bieg) wystepuje to tylko na wstecznym i kiedy wrzuca sie go w normalnym tempie bo kiedy wrzuca sie wsteczny bardzo powoli to jest wszystko ok. Czego moze to byc wina? Koncowka sprzegla? Synchronizatory moze czy moze jeszcze cos innego? Dodam, ze pozostale biegi wchodza bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Znalazłem przyczynę ciężko chodzącego sprzęgła od strony silnika do linki a dokładnie do osłony linki wlałem trochę oleju silnikowego zrobiłem to przez strzykawkę i po paru wciśnięciach sprzęgła zaczęło lekko chodzić a po jednym dniu wciskania podczas jazdy chodzi jeszcze lżej jak komuś ciężko chodzi sprzęgło to niech spróbuje może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi