Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

silnik gasnie,po czasie daje sie uruchomić na sek, min.lub więcej aktualnie chodzi piąty dzień -odczyt ,anomalia zasilania czujnika cisnienia paliwa ,w pamięci błąd 2000bar lub -50bar.Czy zasilanie uszkodzonego zaworu EGR może powodować wtórnie -przez -ECM takie zakłócenia. który z nich kaprysi.Od czego zcząć eliminacje,-czujnik cisnienia w tym typie pono wymienia sie jedynie wraz z listwą comon r. Aktualnie renia zachowuje sie super ,ale wizja lawety spędza mi sen z powiek ,co czynić z tym koszmarem?

[ Dodano: 2009-01-28, 22:11 ]

Od wczoraj mam menu angielskie ,poprzednie włoskie mowiło mniej więcej o anomaliach wtrysku ,podlączony diagnosta pokazywał błąd -wysokie cisnienie2005bar ,i zakłocenie zasilania 5V -(czujnik cisnienia comon.r-yl).jak silnik pali to pokazuje cisnienie na własciwym poziomie,czyli 350-w góre

Wpisz w wyszukiwarkę na forum "injection fault" i poczytaj tematy, które ci się pokażą, tak na moje oko, po tych informacjach to masz problem albo z wtryskami albo z pompą paliwową i stąd takie różne wskazania ciśnienia na listwie CR, pisz jak coś więcej będziesz wiedziała. pozdrawiam

Prawdopodobnie było tak

Dwa-dni wczesniej wymieniono rure gumowa miądzy turbiną a tłumikiem ssania-była dziura <93000km>,Nie wiem jak długo i o ile sprężanie było mniejsze.efekt uszczelnienia spowodował wydmuchanie zalegajacego oleju i przepalenie go ,to co pozostało przyblokowało EGR i zmieniło jego wskazania do ECM który potraktował to jak błąd /awarie w zasilaniu czujnika cisnienia CR <5V z ECM >(2000atm to raczej pompa nie da) i STOP.

na razie renia śmiga.Kusi mnie by w ręce obejrzeć ten paskudny EGR tzn. E-kologia G-łupota R-ecyrkulacja.[W ekologicznych odrzutowcach -co to palą tone na godzine EGR nie ma] Narazie dzięki za podpowiedzi,Jeśli kto ma ciekawszą tezę to /GO