vanyan Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 silnik gasnie,po czasie daje sie uruchomić na sek, min.lub więcej aktualnie chodzi piąty dzień -odczyt ,anomalia zasilania czujnika cisnienia paliwa ,w pamięci błąd 2000bar lub -50bar.Czy zasilanie uszkodzonego zaworu EGR może powodować wtórnie -przez -ECM takie zakłócenia. który z nich kaprysi.Od czego zcząć eliminacje,-czujnik cisnienia w tym typie pono wymienia sie jedynie wraz z listwą comon r. Aktualnie renia zachowuje sie super ,ale wizja lawety spędza mi sen z powiek ,co czynić z tym koszmarem? [ Dodano: 2009-01-28, 22:11 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 a masz komunikat: injection fault? lub coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanyan Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Od wczoraj mam menu angielskie ,poprzednie włoskie mowiło mniej więcej o anomaliach wtrysku ,podlączony diagnosta pokazywał błąd -wysokie cisnienie2005bar ,i zakłocenie zasilania 5V -(czujnik cisnienia comon.r-yl).jak silnik pali to pokazuje cisnienie na własciwym poziomie,czyli 350-w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Wpisz w wyszukiwarkę na forum "injection fault" i poczytaj tematy, które ci się pokażą, tak na moje oko, po tych informacjach to masz problem albo z wtryskami albo z pompą paliwową i stąd takie różne wskazania ciśnienia na listwie CR, pisz jak coś więcej będziesz wiedziała. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanyan Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Prawdopodobnie było tak Dwa-dni wczesniej wymieniono rure gumowa miądzy turbiną a tłumikiem ssania-była dziura <93000km>,Nie wiem jak długo i o ile sprężanie było mniejsze.efekt uszczelnienia spowodował wydmuchanie zalegajacego oleju i przepalenie go ,to co pozostało przyblokowało EGR i zmieniło jego wskazania do ECM który potraktował to jak błąd /awarie w zasilaniu czujnika cisnienia CR <5V z ECM >(2000atm to raczej pompa nie da) i STOP. na razie renia śmiga.Kusi mnie by w ręce obejrzeć ten paskudny EGR tzn. E-kologia G-łupota R-ecyrkulacja.[W ekologicznych odrzutowcach -co to palą tone na godzine EGR nie ma] Narazie dzięki za podpowiedzi,Jeśli kto ma ciekawszą tezę to /GO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi