gutek1777 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam mam takie pytanie czego potrzebuje aby podlaczyc pod komputer moja Renie Meganke 1.4 96r.(zlacze w autku posiadam)??? Moj znajomy mam interface OBD kkl line do aut takich jak audi vw skoda seat.. no i czy moze istnieje mozliwosc podlaczenia mojego autka pod ten interface?? moze wystarczy tylko wgrac oprogramowanie odpowiednie do kompa ktore obslujuje Renault?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 z tanszych sprzetow to obsluzy to chyba tylko euroscan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek1777 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 hmm ale jest duzo tych euroscanow na allegro ;/ moze jest jakis konkretny... dobry?? [ Dodano: 2009-04-07, 13:14 ] raczej z tych starszych euroskanow bo na kosci ELM327 to nie dziala renault a mam takie samo jak Ty. moj fejs jest nowszy konstrukcyjnie.. od tych euroskanow, ale nie prubowalem sie z nim laczyc wiec nie wiem sam jestem ciekaw czy zadziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redmansas Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Cięcie i jak udało ci się zakupić działający interfejs, dodam że sam poszukuję do megi 1,4 z '96 w wersji podstawowej. I wiem, że zadam zielone pytanie ale gdzie się podczepia ten kabel tzn gdzie znajdę wejście?? Zalecam lekturę regulaminu forum do poduszki. Doczytaj o zasadach cytowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody1024 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam. Euroscan ruszy tylko Twój sterownik silnika i to pod warunkiem że masz 16-pinowe złącze diagnostyczne (starszych 12-pinowych nie obsługuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redmansas Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sprawdziłem mam 16 pinów czy ktoś z forumowiczów mógłby mi polecić interface bo na allegro jest ich dość dużo i nie wiem które konkretnie by współpracowały z moją Megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Jak będziesz w okolicach Wawy lub Piotrkowa Tryb to możesz wpaść i zobaczyć na moim - niektóre ph I obsługuje, a inne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_78 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Panowie i jak z tym diagnozowaniem silnika w Megi I PH I ? Który z interfejsów ją zdiagnozuje, próbowałem ELM327 i niestety nie ma szans. Zastanawiam się nad kupnem Euroscana (2xcom) za 250 zł, ale próbować na ślepo nie mam zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Jak chcesz kupić z opcją zwrotu gdyby nie działało to też się polecam. Ew. można wpaść i za free skasować błędy oraz ewentualnie kupić lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 A gdzie pod Warszawą można (w Warszawie?) można potestować? I ile kosztuje u ciebie taki interfejs? (jest na COM czy na USB?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Witam, Chciałbym odświeżyć topic. ;] Gdyż naczytałem się ostatnio tego i owego. A więc chciałbym sobie zakupić interfejs. I chciałbym się dowiedzieć czy interfejsy KKL zawsze mają 16 pin? Z oprogramowaniem nie będzie problemu. Tylko chciałbym się upewnić czy wszystkie VAG KKL pasują do meganek. Mam złącze 16 PIN. I czy pasuje np. taki interfejs: http://www.mari.pl/Interfejs_diagnostyczny_VAG_KKL-34.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Te wszystkie kabelki niestety nie dają rady z silnikiem diesla do roku 2004. Próbowałem kilka i niestety żaden nie dał rady. Po podłączeniu do scenica 2004 poszło bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 A z benzyną 98'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 kabelki pewnie nie - a prawdziwe urządzenia tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Hmm to czym różni się ten link co wysłałem wcześniej od tego (nie mówiąc o oprogramowaniu, bo sobie można ściągnąć): http://allegro.pl/interfejs-k-line-renault...1192215202.html Bo sprzedawca zapewnia że się połączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi